Egyre rosszabbul van Sas József özvegye

Sas József humorista  Sas József arckép, portré FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása próba SZEMÉLY színész színpadi jelenet
Budapest, 2010. november 3. Sas József játszik a TárSASjáték című zenés, közéleti kabaréban, amelyet november 5-én mutatnak be a Kabaré 24 - Mikroszkóp Színpadon, Sas József rendezésében. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Két hónapja halt meg Sas József, felesége nagyon nehezen viseli a magányt.
Vágólapra másolva!

"Sokan azt gondolhatják, Jóskának megváltás volt a halál. Ez nem igaz. Ő igenis élni akart, még így is, ágyhoz szögezve, kiszolgáltatva, elesetten. Éreztem rajta, hogy ott dolgozik még benne valamiféle hihetetlen élni akarás. Nem panaszkodott. De hogy milyen érzések dúltak a lelkében időnként, azt csak a szeme árulta el nekem.

A sors hihetetlen igazságtalansága és gonosz fintora, hogy mégis elkapta ezt a vírust..." - mesélte az özvegy.

Forrás: MTI/Földi Imre

"Január 1-jén már olyan rosszul volt, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A tüdeje gyakorlatilag már nem működött. Soha nem felejtem el, a mentőtiszt azt mondta nekem: „Asszonyom, imádkozzon..." Két nappal később bementem Jóska után a János Kórházba, akkor volt a születésnapja, vittem neki egy tortát, rajta gyertyákkal, és naiv módon azt gondoltam, majd együtt fújjuk el. Be sem engedtek hozzá. Nem sokkal később a lányunk meglátogathatta, és tudom, hogy ült az ágyánál ott a kórházban, simogatta az apja fejét, és énekelt neki. Jóska január 17-én, vasárnap hunyt el. El sem tudtam köszönni tőle..." -mondta.

Néha főzök magamnak, sokszor már ehhez sincs kedvem. Nincsenek nagy igényeim, elvagyok egy levessel, csak rossz egyedül. A családom, a barátaim támogatnak, persze, távolról, mert vigyáznom kell magamra. Vigyáznunk kell magunkra! A hagyatéki tárgyalás zajlik, de őszintén mondom, engem most az sem foglalkoztat. Nem tudom, mit hoz számomra a holnap meg a holnapután. Nem is akarok, de nem is merek belegondolni" - tette hozzá.