Hétfőn reggel a rendőrség – házkutatást követően – őrizetbe vette Fekete Dávidot. Több mint 100 millió forintos csalás miatt jelentették fel az átvert autótulajdonosok. A Bors azt írja, a rendőrségi fogda megtörte az énekest.

Fekete Dávid korábban maga ismerte el, hogy "súlyos százmilliókkal" tartozik, de állítása szerint tartozásainak oka, hogy rossz üzleti döntéseket hozott.

Hétfőn őrizetbe vette a rendőrség Fekete Dávidot, majd később az Origo is megírta, hogy közokirat-hamisítással és vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják - még egy haldoklót is kihasznált.

A Bors információi szerinta rendőrök házkutatási paranccsal a kezükben érkeztek, Fekete Dávidot megbilincselték és rendőrautóba ültették.

72 órás előzetes letartóztatásba helyezték.

Fekete DávidForrás: Fekete Dávid/Instagram

A Bors úgy tudja, hogy az énekes nehezen viseli a bezártságot, egyetlen éjszaka alatt megtört a cellában.

Dávid szentül hitte, hogy ezt is megúszhatja. Biztos vagyok benne, hogy nem számított rá, hogy hétfőn elviszik a rendőrök, mégis megtörtént - mondta az egyik ismerőse.

A felesége pedig nem is tudta, hogy mi történt, csak egy nappal később. A barát elmesélése szerint senki sem szólt Dávid gyermekei édesanyjának.

Ma dől el, hogy a 72 órás előzetes letartóztatás lejártával az énekest letartóztatják, vagy szabadlábon védekezhet. Az biztos, hogy Dávid bilincsben érkezik majd a bírósági tárgyalására, ami vagy lekerül róla még a helyszínen, vagy hosszú időre állandó tartozéka lesz az életének - írja a lap.