Sikeresen vette az elmúlt év kihívásait a TV2 Akadémia

Yvonne Dederick, TV2 Média Csoport Kft., TV2 green box stúdió
Yvonne Dederick, a TV2 Média Csoport Kft. Ügyvezetője a TV2 green box stúdiójában és vezérlőjében 2015 május 15-én
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére újabb osztályok tették le sikeresen a vizsgát a TV2 Akadémián. Az elmúlt időszak a TV2 Akadémia számára is rendkívüli helyzetet teremtett, hiszen a rendhagyó oktatási rendhez igazodva online formában bonyolították le az oktatás jelentős részét. Ez azért is okozott nehézséget az intézmény számára, mert a képzések nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlatra, hiszen kiemelten fontos, hogy a hallgatók valódi tudással és készségekkel gazdagodjanak tanulmányaik végére.
Vágólapra másolva!

A TV2 Akadémia a pandémiás helyzetben is fent tudta tartani a sikeres és eredményes működést, amelynek köszönhetően újabb osztályok tették le sikeresen a záróvizsgát. A járványhelyzet okozta kihívások és a fizikai oktatás ellehetetlenülésének kezelése érdekében az őszi félévre csoportosították az elméleti órák többségét, majd az enyhítések után, néhány pótalkalom beiktatásával ugyan, de sikerült befejezni a végzősök gyakorlati oktatását is. Az oktatók a legnehezebb feladatként a hallgatók lelkesedésének fenntartását élték meg, ugyanis a diákok sokáig nem találkozhattak egymással és tanáraikkal személyesen. Erre megoldásként szakértői segítségként egy life coach-ot is bevontak, aki segített az Akadémistáknak a legnehezebb időszakban. A szakember nemcsak a körülmények okozta elszigetelődés kezelésében tudott segíteni a hallgatóknak, hanem jelentősen fejlesztette az önbizalmukat és önismeretüket is, ezért a későbbiekben a coaching részét képezi majd a TV2 Akadémia képzésnek.

A járványhelyzetben fontos szempont volt az is, hogy biztosítani tudják az állandóságot hallgatóiknak, amelyre két intézkedést is sikeresen vezettek be a működésükbe.

Egyrészt a középiskolai osztályokhoz hasonlóan alacsony létszámú, 16-17 fős csoportokra osztott évfolyamot indítottak, illetve osztályfőnököket jelöltek ki számukra. Másrészt egységesítették a kurzustartók körét, tehát egy tantárgyat egy oktató tartott, amely szintén biztosította a stabilitást az Akadémisták számára.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Június végén mind a két szakon tanuló hetven végzős hallgató sikeresen letette az év végi vizsgáját. Az elméleti számonkérés mellett a sportriporterek egy stúdióbeszélgetéssel és egy futballmeccs öt percének kommentálásával bizonyíthatták rátermettségüket, míg a szerkesztő-riporter és műsorvezető szakos hallgatók választhattak vizsgafilm készítése vagy egy stúdióbeszélgetés szerkesztése és levezetése között.

Büszkék vagyunk arra, hogy ebben az évfolyamban számos tehetséges hallgatónk végzett, és rengeteget fejlődtek az egy év alatt, amelyet a záróvizsgákon született kiemelkedően jó eredmények is alátámasztanak. Az Akadémia magas színvonalát bizonyítja az is, hogy több hallgatónknak sikerült elhelyezkednie a TV2-nél és különböző médiumoknál gyakornokként vagy teljes állású kollégaként" – mondta Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere.

Az intézmény a 2021/2022-es tanévben is elindítja kurzusait, és a tervek szerint bővülő kurzuskínálattal várja a tanulni vágyókat. 2021 őszétől a már meglévő műsorvezető és szerkesztő-riporter, valamint sportriporter szakok mellett, operatőr, vágó, forgatókönyvíró és online szerkesztő palettáról lehet majd választani.