Környezetbarát anyagokból készült az új magyar bábsorozat, a Rozmaring kunyhó díszlete

A Rozmaring kunyhó szereplői, bábosok és bábjaik
Vágólapra másolva!
A közmédia új, saját gyártású magyar bábsorozata október 9-én 18 órakor debütál az M2 Gyerekcsatornán, a főszerepben Napraforgóval és öt szerethető bundás gubával, akik egy varázslatos helyen, a Rozmaring kunyhóban élnek az erdő közepén. Hogy miként is néz ki a valóságban ez csodás kis házikó, az alább kiderül.
Vágólapra másolva!

Szerves, javarészt a környezetben lebomló anyagokból épült a Rozmaring kunyhó. A Kiss Borcsa díszlettervező által megálmodott házikót valóban a természetesség jellemzi.

"Fontosnak tartottam például, hogy a kis lak vázát fa adja, méghozzá rönkfa, amelynek rusztikus hatása így még jobban természetközelivé teszi a helyszínt, amely a történet szerint egy erdő közepén található" – árulta el Kiss Borcsa. A környezetbarát szemléletet a kunyhó berendezési tárgyaiban is tetten érhetjük, hiszen régi bútorok, kellékek születtek benne újjá a nagymama által a kunyhóban használt tárgyakként.

Forrás: Origo

Ettől lesz a látványvilág sokrétű, beszédes, mely személyesen érinti meg a nézőt. A régi tárgyak varázsa hozza közelebb hozzánk a kunyhót, ettől lesz mindenki számára olyan ismerős" - mondta a díszlettervező.

Kiss Borcsa idén márciusban látott neki a kunyhó tervezésének. "A műszaki rajzok elkészítése sok időt vett igénybe, és szoros volt a határidő, így mondhatom, a műhelymunkálatok felügyeletével együtt három hónap kemény munkám van benne" - mondta.

Hogy milyen részleteket és titkokat rejt a Rozmaring kunyhó, az IDE kattintva kiderül.