Kandech Evelyne utolsó napjai

Kandech Evelyne
Vágólapra másolva!
Barátai meséltek Kandech Evelyne utolsó hetéről, akik a végső pillanatig kitartottak az egykori megasztáros énekesnő mellett. A barátok szerint Evelyne mindvégig hitt a gyógyulásban, és bármit hajlandó volt kipróbálni, hogy legyőzhesse a kórt. A három barát azért kereste fel a Blikket, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba Evelyne utolsó éveivel, illetve halálával kapcsolatban. Elmondták azt is, hogy Evelyne - Bár Kandechként ismerte meg az ország - állítólag C betű nélkül írta a nevét, a legnagyobb közösségi oldalra is így regisztrált, Kandeh-ként.
Vágólapra másolva!

"A barátai egymásnak adták a kilincset a kórházban is, nagyon szerettük" – mondta a Blikknek Evelyne egyik barátja, Kristóf.

Kristóf elmesélte, hogy az október 14-én este, 37 évesen meghalt énekesnőt

két éve diagnosztizáltak először a kegyetlen kórral, amellyel hősiesen harcolt, ám végül nem győzhetett.

"Több mint két éve derült ki a betegsége, amely a közelmúltban gyógyíthatatlan stádiumba lépett. Először egy éven keresztül járt kezelésekre, amelyekkel

– mesélte, így amikor a lány két hete bekerült a Kékgolyó utcai onkológiára, akkor is ott volt mellette.

"Műtétről is szó volt, de amikor kiderült, hogy ez már nem járható út, jelentkezett

Senki nem számított erre, ő sem. A kórházba kerülése előtt három nappal még új vállalkozás indítását tervezte. Voltak kisebb földjei Pécs környékén, ezeken szeretett volna biogazdálkodással foglalkozni - folytatta a Blikknek.

életerős volt és vidám, az állapota azonban napról napra sokat romlott – folytatta Gabi, aki évekig volt Evelyne közvetlen kolléganője. Az énekesnő egy budai kávézóban dolgozott négy éve, még a kezelések alatt sem mulasztott.

Emlékszem, amikor utoljára bent volt, a nyakamba ugorva, ujjongva mesélte, hogy végre meglesz a műtét, és utána minden jól lesz. Teljesen padlón vagyunk mindannyian, mert tényleg nem erre számítottunk – vallotta be a férfi, aki a többiekkel együtt próbál eleget tenni Evelyne kérésének.

"Ugyan pécsi születésű volt, de az élete Budapesten zajlott, így

azt szerette volna, ha itt temetjük el, bármi történik vele"

– árulta el Kristóf, aki szerint Evelyne-nek nagyon fontos volt a Sierra Leonéban élő édesapja, Ahmed.

"Keveset kommunikáltak, de annak ellenére, hogy életükben mindössze egyszer találkoztak, fontos volt neki az apukája. A temetésről a család magyar és afrikai részével is folyamatosan egyeztetünk" – árulta el Kristóf, aki azt szeretné, ha mindenki tudná, hogy Evelyne-t sokan szerették, mellette álltak, ő pedig sosem adta fel.