Pásztor Erzsi az Origónak: Két hete rossz érzésekkel jöttem el Csűrös Karolától

Horváth Ádám; Csűrös Karola
Budapest, 2016. november 8. A 80. születésnapját ünneplő Csűrös Karola színművész és férje, Horváth Ádám rendező a fővárosi Madách Színházban tartott köszöntésen 2016. november 8-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Munkatársak és barátnők voltak a Szomszédok évtizede alatt, majd utána is, rendszeresen találkoztak, hívták egymást. Pásztor Erzsi szerint barátnője férje, Horváth Ádám halála óta már csak árnyéka volt önmagának.
Vágólapra másolva!

„Én most voltam nála, november 6-án, a születésnapján köszöntöttem, Tóth Enikővel mentünk el hozzá. Nem volt jó állapotban, sajnos... Tudtam már egy ideje, hogy nem akart élni, amióta ágynak esett. Erről persze nem nyilatkoztam senkinek, mert olvasott újságokat, és nem akartam, hogy ez visszakerüljön hozzá. Az igazság, hogy amióta Ádám (Horváth Ádám, a Szomszédok írója, rendezője – a szerk.) meghalt, lefeküdt, és azóta nem kelt föl. Nem érdekelte semmi. Nagyon rossz érzéssel jöttem el, éreztem rajta, hogy keresi a szavakat" – mesélte az Origo megkeresésére.

Csűrös Karola színművész és férje, Horváth Ádám rendező Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Néha jó kedve volt, amikor bohóckodtam neki, megnevettettem, de telefonon is sokat beszélgettünk. Önmagát bezárta, ezzel a betegséggel élt együtt, a depresszióval, amit talán nem is akart legyőzni. A lába is fájt, járt hozzá gyógytornász... Őszintén szólva, nem lelkesedett semmiért. Neki az Ádám volt az élete. Volt olyan időszak, amikor külön voltak, de visszafogadta, és utána is rajongva imádta Ádámot" – mesélte a színésznő. Őt Pásztorkának szólította Csűrös Karola, őt pedig Karcsinak becézték többen.

Pásztor Erzsi Forrás: MTVA

Úgy tudja, hogy nem voltak fájdalmai: „Szépen, csendben ment el, elaludt. Szerető emberek vették körül, az unokahúga is segített sokat. A kedvében jártuk, szerettük őt, szeretetreméltó ember volt... De menyire szomorú ez, hogy én vagyok a legöregebb, és mindig csak búcsúzom..."