Sztárok, akik hatalmas biztosítást kötöttek valamelyik testrészükre

Mariah Carey, Cristiano Ronaldo, Heidi Klum
Mariah Carey, Cristiano Ronaldo, Heidi Klum
Vágólapra másolva!
A sztárvilágban nem ritka, hogy valaki nagy összegű biztosítást köt a munkaeszközére, még ha az a saját test(rész)e is: a zenészek ugyanúgy biztosíthatják a kezüket, mint a focisták a lábukat, netán a színésznők, modellek a mellüket – amit egyébként sokszor a munkaadóik kérnek. De mennyit érhet Mariah Carey vagy Bruce Springsteen hangja, Daniel Craig egész teste, Cristiano Ronaldo vagy David Beckham lába?
Vágólapra másolva!

Heidi Klum

Forrás: Instagram/Heidi Klum

Az egykori szupermodell a The Ellen DeGeneres Show-ban mesélte el, hogy egyszer egy munkaadója kétmillió dollárra biztosíttatta a lábait – legalábbis arra az időre, amíg neki dolgozott. A biztosító szerint az egyik lába egyébként többet ért, mint a másik, amelyiket gyerekkorában megvágta egy üveggel, és így volt rajta egy nagyobb sebhely.

Cristiano Ronaldo

Forrás: AFP/Paul Ellis

A világklasszis focistának természetesen szintén a lábait biztosíttatta 2009-ben a Real Madrid, amire azért is volt szükség, mert még a szezon előtt szenvedett egy kisebb térdsérülést. A csapat abban az évben a Manchester Unitedtól vette meg a sztárjátékost 80 millió fontért, a biztosítás összege pedig 90 millió font volt.

America Ferrera

Forrás: AFP/Getty Images/Neilson Barnard

Az Ugly Betty (Ki ez a lány?) Emmy-díjas címszereplőjének a mosolyára kötöttek tízmillió dolláros biztosítást, amikor az Aquafresh – vagyis egy szájápolási termékeket forgalmazó cég – reklámarca volt egy jótékonysági kampányban. „Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi történik velem" – reagált akkor.

Mariah Carey

Forrás: Instagram/Mariah Carey

Az énekesnő nagyon ügyelt arra, hogy 2016-os turnéja, a Sweet Sweet Fantasy Tour akkor se legyen veszteséges, ha vele netán történik valami, ami miatt nem tud színpadra állni. Ennek érdekében a lábát és a hangját is biztosíttatta a koncertek idejére: ha mindkettő komolyan megsérült volna, akár 70 millió dollárt is kaphatott volna.

Daniel Craig

Forrás: Sputnik via AFP/Quantum of Solace © 2008 Danjaq, LLC, United Artists Corporation and Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved./Sputnik

A színész még James Bond szerepében is maga hajtott végre több kaszkadőrmutatványt, így A Quantum csendje forgatására 5 millió fontos biztosítást kötöttek rá a készítők – ami az ő esetében az egész testére vonatkozott. Végül „csak" a vállát kellett operálni, és az ujjából vágott le egy kis darabot, a biztosítási pénz helyett azonban így is a gázsiját kapta meg.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!