Rejtélyes módon eltűnt egy filmes majom, a megtalálója hétmillió forintot kap

Tonka és Alan Cumming a Majomszeretetben
Vágólapra másolva!
Nem tudják, hol lehet a több filmben is látott csimpánz, Tonka, már régi "kollégája", Alan Cumming is aggódik érte – sőt komoly jutalmat is felajánlott a megtalálónak vagy nyomravezetőnek.
Vágólapra másolva!

A négyszeres Emmy-jelölt Alan Cumming csatlakozott az Egyesült Államok legnagyobb állatvédő szervezete, a PETA felhívásához, az emberek segítségét kérte, hogy megtalálják a több filmben látott majmot, Tonkát.

Alan Cumming mesél Tonkáról egy korábbi sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Cumming az 1997-es Majomszeretetben játszott együtt Tonkával, és elmondása szerint össze is barátkoztak: szörnyű most neki arra gondolni, hogy a csimpánz esetleg egy ketrecben sínylődik egy sötét pincében. A színész 10 ezer dolláros nyomravezetői díjat is felajánlott, kipótolva a PETA eredeti, szintén 10 ezer dolláros jutalmát – az esetleges megtaláló így már összesen 7 millió forintnyi összeget kap.

Tonka és Alan Cumming a Majomszeretetben Forrás: Columbia TriStar Pictures

Tonkát utoljára a Missouri-beli Festusban látták egy telepen, ahol több állattal együtt igen rossz körülmények között tartották. A PETA be is perelte a tulajdonosokat, majd engedélyt is szerzett arra, hogy Tonkát hat másik csimpánzzal együtt átszállítsa egy menhelyre – de mire ez megtörtént volna, addigra Tonka elpusztult, legalábbis a PETA-nak azt mondták. Mint később kiderült, ez valószínűleg hazugság volt, a majom sorsáról azonban azóta sem tudni biztosat.