Harmadik agyvérzése után újra tud beszélni a magyar zenész

"A harmadik rög is elindult az agyamban" - súlyos agyvérzést kapott a magyar zenész
Sláger Tibó
Vágólapra másolva!
Sláger Tibó februárban már harmadik alkalommal kapott agyvérzést. Jelenleg még a rehabilitációja zajlik, de napról napra jobban van.
Vágólapra másolva!

Sláger Tibó nem érezte rosszul magát, így villámcsapásként érte, amikor februárban egyik pillanatról a másikra nem bírt megszólalni.

"Egy átlagos péntek délelőtt volt, nem voltam feszült, jól érezem magam, Szombathelyen volt dolgom, majd miután hazaértem, telefonon hívtam a feleségemet. Mikor üdvözölt, számomra egy „szia" kimondása is nagy nehézségek árán sikerült csak.

Feleségem csak értetlenül hallgatott és ijedten visszakérdezett: „Mi történt? Hol vagy? Nem értelek!". Fiam eközben belépett a nappaliba, odajött hozzám és kérdezett tőlem. De beszédemet ő sem értette. Átvette a telefont és jelezte páromnak, hogy baj van, azonnal mentőt kell hívni. Borzasztó érzés volt, hogy mindent láttam, éreztem, hogy forr a levegő körülöttem. De hála Istennek, ha nem is tudtam teljes szavakban kifejezni magam, értették, hogy mit szeretnék feléjük kommunikálni" - kezdte a Borsnak.

Forrás: Facebook/Sláger Tibó

"Idővel szerencsére fokozatosan visszanyertem a beszédkészségemet. Sajnos az egyensúlyérzékemből is veszítettem, ezért volt szükségem gyógytornára. Először járókerettel, majd később anélkül jártam. Ma már semmilyen eszközre nincs szükségem. A legnagyobb kihívást a vérnyomásom "beállítása" jelentette. A megfelelő gyógyszeres kezeléssel mára már ezt is sikerült beállítani. Érzem, hogy napról napra többre vagyok képes. Újra tudok járni és beszélni!" - mondta.

"Hetente egyszer kontrollvizsgálat céljából még vissza kell járnom az intézménybe, de ez már nem akadályozza a megszokott életemet" - tette hozzá.