Két agyvérzés és három koponyaműtét után újra zongorához ült a magyar zenész

Lerch István- 2013-as felvétel
Vágólapra másolva!
Öt évvel ezelőtt kapott agyvérzést Lerch István, majd rövid időn belül egy másodikat is. A V'Moto-Rock egykori népszerű billentyűse és slágerszerzője az életmentő műtéteknek és hatalmas élni akarásának köszönhetően ma már jobban van.
Vágólapra másolva!

– István jobban van, az állapota apró lépésekkel, de minden tekintetben javult, a kommunikációja is sokat fejlődött – mondta a Blikknek felesége, Enikő, akit boldogsággal tölt el, hogy már közösen tudnak kártyázni, tévézni.

- Filmeket, sorozatokat és mindenekelőtt koncerteket nézünk. Nemrég láttuk István nagy kedvencének, az Emerson, Lake & Palmernek az előadását, s könnyes szemmel figyeltem, hogy a zene milyen hatással volt erre a csodálatos emberre. Az pedig különleges pillanat volt, amikor István újra leült a zongorához és bal kézzel játszani kezdett. Legszívesebben világgá kiabáltam volna az örömömet és a meghatottságomat - mesélte Enikő.

Lerch István- 2013-as felvétel Forrás: Lerch István Facebook-oldala

A 69 éves Lerch István 38 hónapot töltött kórházban. Most napi szinten látogatja orvos és gyógytornász, de egyelőre nehéz megjósolni, hogy mikor állhat újra színpadra.