Hetente jelentkezik a Duna nemzetiségi műsora

Teljes megújulás küszöbén áll a Duna TV
Vágólapra másolva!
Új rovatokkal kibővülve péntekenként várja nézőit a Duna nemzetiségi magazinja, a Rondó. A műsort, amely immár 28 éve nyújt betekintést hat magyarországi nemzetiség életébe, január 28-án láthatják először megújult formában.
Vágólapra másolva!

A Rondó továbbra is a magyarországi nemzetiségek kisközösségeinek sokszínű kultúráját mutatja be, beleértve az irodalmat, könnyű- és komolyzenét, hagyományokat, képzőművészetet, történelmet, egyházi életet és az oktatást.

Míg korábban kéthetente, január 28-tól már hetente láthatják a Duna nézői a nemzetiségi magazint.

A megújulás nemcsak a csatornára, hanem a Rondóra is érvényes, hiszen új rovatok is szerepelnek az adásban: Zenetörténet és Könyvajánló várja a nézőket.

Forrás: mediaklikk.hu

A Könyvajánlóban a nemzetiségek körében jól ismert személyiségek ajánlanak számukra kedves, mindkét nyelven elérhető művet a nézők figyelmébe. A sorozat első vendége a pénteki adásban Joanna Urbanska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatónője lesz. A későbbiekben a másik új rovattal, a Zenetörténettel is megismerkedhetnek, ebben egy-egy nemzetiség ismert művésze ad elő egy dalt, amelynek a történetéről is mesél.

A pénteki adás nézői ízelítőt kapnak egy izgalmas koncertből. Betekinthetnek a kilencedik alkalommal rendezett Polska Jazz Fesztiválba, a koncertsorozat négy napja alatt hat zenei formáció reprezentálta a lengyel jazz sokszínűségét. A fellépők között kiemelt figyelmet kaptak a hölgyek, így a fesztivált Lengyelország két úttörő női zenekara, a Kamila Drabek Tercet és a O.N.E. Quintet nyitotta. A január 28-i adásban ezen kívül bemutatják a Lengyel Intézetben látható Jan Nowak Személyes történetek című kiállítását, továbbá beszámolnak a Görög Intézet által a görög szabadságharc 200. évfordulója tiszteletére szervezett konferenciáról is.