Döntött a bíróság a Nirvana-perben

Kurt Cobain
Kurt Cobain of Nirvana during the taping of MTV Unplugged at Sony Studios in New York City, 11/18/93. Photo by Frank Micelotta. *** Special Rates Apply *** Call for Rates ***
Vágólapra másolva!
Háromszor próbálkozott pénzhez jutni a férfi, nem teheti negyedszerre.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, egy férfi beperelte a rockegyütest, mert az 1991-es Nevermind című albumuk borítóján az ő képe látható, amint négy hónaposan meztelenül úszik a vízben. Szerinte ez gyerekpornó, ő pedig érzelmileg sérült ennek következtében. A felperes legalább 150 ezer dollárt követelt minden egyes alperestől, köztük a zenekar még élő tagjaitól, a Geffen és a Universal Music lemezkiadóktól, valamint Kirk Weddle fotóstól, aki az ominózus képet készítette.

Kurt Cobain, a Nirvana frontembere, sztárja már nem él Forrás: Getty Images/Frank Micelotta Archive

A friss bírósági döntés értelmében a harmadjára próbálkozó Spencer Elden a pervesztes, a bíró szerint túl későn döntött úgy, hogy neki mégsem felel meg a lemezborító. A Nevermind lemezen található a Smells Like Teen Spirit című dal, a banda óriási sikere. A nagylemezből legalább 30 millió fogyott olyan korban, amikor az emberek még vásároltak bakelitlemezt vagy cédét.

Eldennel 2003-ban, 12 éves korában interjút készített a Rolling Stone magazin a fotóval kapcsolatban, akkor azt mondta a srác, hogy pént remél majd a fotó után. 2016-ban felnőttként újraalkotta a képet a "Nevermind" felirattal a mellkasára tetoválva. A vitatott képet itt megnézheti.