Kezdetét veszi az időutazás Mező Misivel

Jézus és…, Mező Mihály, mező misi, duna tv, műsor, tv műsor, adás, sajtóesemény, interjú, új sorozat a dunán, október 8-tól, 2022. 10. 04.
Vágólapra másolva!
Október 8-án láthatják Mező Misi új Jézus és... című műsorának első epizódját, amelyben a zenész a kenyérsütés ősi mesterségét mutatja be Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék segítségével. A Dunán 16:20-tól látható Jézus és a pék című részből az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk szimbolikáján túl azt is megtudható, Mező Misi hogyan állja meg a helyét a kemence mellett.
Vágólapra másolva!

Élete egyik legnagyobb kalandjának tartja Mező Misi a Jézus és... című műsort, amelyben a zenész azon túl, hogy műsorvezetőként mutatkozik be, több ősi mesterséget is kipróbál.

Az időutazás szombaton délután veszi kezdetét, melynek első állomása alkalmával hazánk egyik legismertebb zenésze, énekese leteszi a gitárt és kilépve a mikrofon mögül péknek áll, hogy megtapasztalja a szakma rejtelmeit.

Mező Misi az első részben, a koncertje után Szabihoz, a szinte soha nem alvó pékhez látogat el, hogy megismerje a szakma szépségeit és nehézségeit, és azt, hogy milyen áldozatos munka áll a boltok polcairól egyszerűen leemelendő mindennapi kenyerünk mögött. Az ország egyik ismert pékje vallja, hogy a pék egy művész, aki a sütéssel mutatja ki a szeretetét. Szabi több mint 30 éve műveli a szakmát, de még mindig azzal a szenvedéllyel és odaadással űzi - és nézi a kemenceajtón át, hogy hogyan reped készre a kenyér - mint a legelején. A kézműves pék véleménye szerint a sütésbe bele kell tenni a hitet, fontos számára, hogy személyesen ismerje a gazdát, aki megtermeli a búzát és a vásárlót is, aki nap mint nap megveszi tőle a kenyeret.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A műsorban ezen kívül számos érdekességet tudhatnak meg a nézők a kenyérkészítésről, az ókortól egészen napjainkig. Sőt Mező Misi Szabi, a pék segítségével elkészít egy olyan kenyeret is, amelynek különleges hozzávalója ezúttal a hitük lesz.