Eddával, Zoltán Erikával, KFT-vel folytatódik a Csináljuk a fesztivált!

PATAKY Attila, Edda koncert, Papp László Budapest Sportaréna, 2021.12.28.
Budapest, 2021. december 28. Pataky Attila énekes, dalszövegíró az Edda Művek rockegyüttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2021. december 28-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A harmadik elődöntőben, december 17-én A popzene hajnala című adással folytatódik a Duna show-ja. A magyar pop- és rockzene olyan 80-as évekbeli nagy slágereivel folytatódik a műsor, mint a Szerelemre születtem, a Trabant vagy a Gyere őrült, Kovács Kati és Poór Péter is színpadra lép.
Vágólapra másolva!

Harmadik adásához érkezik a Csináljuk a fesztivált! új évada, amely a popzene első hazai slágereivel hívja a nézőket közös nosztalgiára. A KFT, az Exotic és Zoltán Erika fülbemászó, táncolható dalai mellett született azonban néhány kivételes rockhimnusz is – ezek mind helyet kapnak a Duna showműsorának következő elődöntőjében. Elhangzik majd a Karthago legendás történetű, nagyívű eposza, a Requiem és az Edda Művek egyik legdinamikusabb slágere, a Gyere őrült is, a pop-életérzést Zoltán Erika Szerelemre születtem című diszkóslágere adja, az alternatív vonalat pedig a KFT Afrikája és az Exotic Trabantja képviseli.

Az Edda 2021-ben Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A folytatásban ismét tíz új sztárelőadó mutatja be a korszakos slágereket, akik közül hatan folytathatják a versenyt a középdöntőben, ahol újabb esélyt kaphatnak arra, hogy az általuk előadott dal a műsor végén az évszázad slágere legyen.

A fellépők között ezúttal is megtaláljuk az elmúlt évtizedek több kiemelkedő énekesét, mint például a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kovács Katit,

a Máté Péter-díjas Poór Pétert, a fiatalabb generáció tagjai közül Freddie, Kállay Saunders András és Lola is előad egy-egy korszakos slágert. Hogy rajtuk kívül még kik „csinálják a fesztivált" december 17-én, megtekinthető a műsor Médiaklikk-oldalán, ahol újranézhető az előző elődöntő, valamint kulisszatitkok is olvashatók.

Freddie https://www.instagram.com/freddiemusicofficial/

Az előző évadhoz hasonlóan, most is csatlakoznak a zenei időutazáshoz a közmédia műsorvezetői. Forró Bence, a Család-barát műsorvezetője különleges átalakulásával a Csináljuk a fesztivált! következő adásának hangulatát idézte meg - áll az MTVA közleményében.