Újabb sztárokat jelentett be a Sziget Fesztivál

Sziget fesztivál, Sziget, 2022, vegyes, csajok, galéria
Vágólapra másolva!
Az új bejelentéssel kiegészült a Nagyszínpad headlinereinek listája és számos további izgalmas név is érkezett. Jó hír, hogy újra éled az Art Of Freedom, színesítve a Sziget látványvilágát és a szervezők több fronton is hadat üzentek a tavalyi, szokatlan szárazság okozta porfelhőnek is - áll a cég közleményében. 
Vágólapra másolva!

Teljes a Nagyszínpad sztárfellépőinek listája, így már a napijegyek is elérhetőek, közölte Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „A már korábban bejelentett nagyszínpados headlinerek – mint Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine és az Imagine Dragons – mellé a napokban csatlakozott a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, valamint érkezett további több mint 30 nemzetközi fellépő is különböző színpadokra". A főszervező, a világszínvonalú zenei programok mellett, három fontos dolgot is kiemelt az idei fesztivál fejlesztéseivel kapcsolatban.

Sziget fesztivál 2022 Forrás: Rockstar Photographers

Újra visszatér a Szigetre az Art of Freedom, melynek célja, hogy feltűnő, elgondolkodtató, olykor lenyűgöző alkotások, térinstallációk vizuális erejével színesítse a Szabadság Szigetének változatos világát. Teljesen megújulnak a higiéniai blokkok, szinte az összes mobil-wc eltűnik a Szigetről, a helyüket konténeres angol-wc blokkok veszik át. „Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szállóporral, idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly évvégén 'visszazöldítettük' a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást.

a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe" - hozta a jó hírt a főszervező.

Forrás: Rockstar Photographers

Most tehát 50 új név került napvilágra, köztük a Mumford & Sons, akik legutóbb 2018-ban, teltházas napon jártak a Szigeten, a rajongókat hatalmas lázba hozva. Bizonyára így lesz ez idén is.

Idén március elején látott napvilágot Macklemore új szólólemeze, a Ben. Az amerikai rapper utoljára 2019-ben járt a Szigeten akkor "elképesztő energiával dobta fel a Sziget estéjét", alig várjuk, hogy új hanganyagával is ezt tegye idén.

Royals című dala egyből a Billboard Hot 100 élére ugrott, ezzel ő lett a Billboard Hot 100 legfiatalabb listavezetője. A kislemez két Grammy-t is megért, első lemeze pedig több, mint 1 millió példányban kelt el, és második hanganyaga szintén a Billboard élén landolt. 2021-ben jött elő harmadik lemeze, melyet idén világkörüli turnén mutat be. David Bowie rajongott érte, őt tartotta a zene jövőjének. Ő Lorde, aki Magyarországon először lesz látható, mégpedig a Szigeten, idén augusztusban.

További fellépőkért lapozzon!