Kiderült, mi lett az amstetteni rém horrorházából

AUSTRIA-CRIME-INCEST Vertical HORIZONTAL
Police officers stand guard outside the house of Josef Fritzl, in Amstetten on May 03, 2008. The lead detective in the Austrian "house of horrors" case said Saturday that forensic staff are struggling for air in the dungeon where Josef Fritzl hid his offspring for 24 years, according to the local newsagency. AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL (Photo by JOHN MACDOUGALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Le akarták rombolni, horrormúzeumot is terveztek a helyére, de más lett a megoldás.
Vágólapra másolva!

A világszerte nagy port kavart amstetteni eset 2008-ban robbant ki. Akkor derült ki, hogy Josef Fritzlnek hét gyermeke született az akkor 42 éves lányától, Elisabethtől. Az egyik csecsemő - egy ikerpár tagja - azonban háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi állítólag egy kályhában égette el. Elisabeth és három gyermeke az apjuk által épített, föld alatti tömlöcben sínylődött, anélkül, hogy valaha is láttak volna természetes fényt. Három másik gyereket - két lányt és egy fiút - a nagyszülők magukhoz vették: ők úgy nőttek fel, hogy még csak nem is hallottak testvéreikről.

Amstetten, Bécstől 120 kilométerre Forrás: AFP/Dieter Nagl

A pszichiátriai vizsgálat megállapította, hogy a férfi beszámítható állapotban követte el tettét, végig tudatában volt cselekedete súlyának és következményének. A férfi azt mondta, hogy Elisabethet sosem tekintette lányának, sokkal inkább asszonyának vagy partnerének. A korábban nyilvánosságra került beszélgetésrészletek szerint a férfi a pszichiáternek elmondta, úgy érzi, gonosz és alávaló hajlamokkal jött a világra, erőszaktevőnek született. A nőkkel való viszonyára alapvető hatással volt anyja goromba, elutasító természete.

A borzalmak háza Forrás: AFP/John Macdougall

A férfi rögeszméjévé vált, hogy az anyja nem akarta megszülni, csak azt akarta bizonyítani, hogy nem meddő. Gyerekkorában sokszor megverte és megrugdosta, amíg véresen el nem terült a földön. Annyira meggyűlölte az anyját, hogy házuk felső szintjén bezárta egy szobába, az ablakot befalazta, és éveken át fogva tartotta egészen az asszony 1980-ban bekövetkezett halálig. Négy évvel később a mérnök végzettségű férfi már a lányát zárta be a ház pincéjébe, és huszonnégy éven át kényszerítette vérfertőző viszonyra.

De mi lett a házzal? Lapozzon, kiderül!