Ezt tudjuk Gálvölgyi János állapotáról - itt vannak a részletek

gálvölgyi jános gálvölgyi jános
gálvölgyi jános 2015 május
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, szerdán váratlanul kórházba került Gálvölgyi János. A családja szerint nem kapott levegőt, félrebeszélt, kórházba kellett szállítani. Azóta kiderült, hogy kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak nála, mélyaltatásban van. A családja szerint nagyon súlyos az állapota.
Vágólapra másolva!

Szerda délután érkeztek az első hírek arról, hogy Gálvölgyi János nem kapott levegőt, félrebeszélt, ezért kórházba kellett szállítani. Előadása lett volna aznap este, úgy tudni, hogy reggel 9-kor még ő maga mondta le a fellépést telefonon, vélhetően már akkor rosszul volt.

Fotó: Bielik István - Origo

Előbb a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára került, onnan délután átvitték rohammentővel egy másik kórházba.

A kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak nála, folyamatosan oxigént kap, lélegeztetőgépen van.

A családja szűkszavúan közölt néhány információt az állapotáról.

Felesége Gálvölgyi Judit, és két lánya, Gálvölgyi Eszter és Gálvölgyi Dorka közös közleményt adtak ki, melyben az áll, hogy

a színészt kórházban ápolják, állapota "súlyos, de stabil", a közeljövőben tervezett előadásait lemondja.

"Gálvölgyi Jánost 2023. május 10-én, délelőtt a család szállította kórházba, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála. Gondos orvosi ellátásban részesül a SOTE klinikáján. Állapota súlyos, de stabil. Amennyiben állapotában változás állna be, arról a család tájékoztatni fogja a közvéleményt" - üzenték.

Fotó: Bielik István - Origo

A tüdőembólia az egyik artéria elzáródása a tüdőn belül. Az esetek többségében egy mélyvénás trombózis egyik szövődménye: Súlyossága attól függ, melyik eret zárja el (ez a vérrög nagyságától is függ), ha fő artériát, akkor azonnali halált is okozhat. A tüdőembólia tehát nagyon komoly, életet veszélyeztető állapot.

Gálvölgyi Jánosról többen nyilatkoztak, aggódnak érte. Rózsa György így beszélt róla:

"Nagyon félek, és nagyon szorítok azért, hogy ne legyen semmi komoly baja. Erős ember.

Győztes típus. Remélem, most is így lesz."

Nagy Sándor is aggódik, ő arra kérte az oldala követőit, hogy pozitív energiákat küldjenek. "Drága János bajban van. Kérlek benneteket, küldjetek neki sok szeretetet és pozitív gondolatot most, hogy egészségesen térhessen vissza közénk és megünnepelhessük a 75. születèsnapját. Hiszem, hogy, ha sokan gondolunk rá, akkor minden rendben lesz" - üzente, és a TV2 Tényeknek is megtörten nyilatkozott.

Forrás: Nagy Sándor/Instagram

Gálvölgyi János május végén lesz 75 éves, Nagy Sándor elmondta, hogy már szóba került a születésnapi buli is.

- mondta, hozzátéve, hogy egy hete beszéltek, akkor nyoma sem volt semmilyen komoly betegségnek.