Visszakapta az életét a műtét után a magyar mulatós sztár

MC Hawer
Vágólapra másolva!
Egy hónappal ezelőtt feküdt kés alá MC Hawer. Férfiasan beismerte, tartott a műtéttől, de végre egy közel húszéves problémája szűnt meg, és úgy érzi, visszakapta az életét- írta a Ripost.
Vágólapra másolva!

MC Hawer éveken át tartó züllesztő életmódja nem múlt el nyomok nélkül. A mulatós rapper alkoholizmusából szerencsére nem lett komolyabb egészségügyi problémája, leszámítva azt, valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy negyvenéves korától jelentősen megromlott a látása. Eleinte csak olvasáshoz, később pedig tovább durvult a helyzet, már távolra is szemüveget kellett viselnie.

A sok év alatt egy kisebb vagyont költött el emiatt, ezért döntött úgy, hogy kés alá fekszik. A műtét előtt a Borsnak árulta el, 4 dioptriás lencsét kellett viselnie, ami már meglehetősen erős romlást jelent, és ez

rohamosan rosszabbodott, ami vaksághoz is vezethetett volna.

Bevallom férfiasan, borzasztóan féltem. Próbáltam minden információt megtudni a beavatkozás előtt, hogy mire számíthatok.

„Első lépésként érzéstelenítőt és műkönnyet csepegtettek a szemembe. A pislogás miatt a szemeimet kipöckölték, pár perc múlva lefektettek egy ágyra, először az egyik, majd a másik lézerhez forgattak, mozdulnom sem kellett. Csak egy picit vakított, de az sem volt vészes. Semmit nem érzékeltem a szemgolyómból, azt sem, amikor beecsetelték egy pamacs-szerű eszközzel. Teljesen fájdalommentes volt a beavatkozás. Egy szem mindössze 17 másodpercet vett igénybe.

"Csodaként élem meg, hogy ilyen egyáltalán van, hogy a nagymértékű szemromlást is tudják korrigálni" – mesélte Hawer, aki

a műtét után azonnal érezte a változást.

Felszabadultság, hogy nem kell sehova szemüveg.