Schobert Norbinak már nyolc cége tűnt el a süllyesztőben

Schobert Norbert
Vágólapra másolva!
Miközben Schobert Norbert és családja külföldön pihen és a közösségi oldalaikon olyan posztok jelennek meg, amelyek arra utalnak, hogy minden rendben, sorra érkeztek a rossz hírek Schobert Norbert családi birodalma felől.
Vágólapra másolva!

A vállalkozás – amely nemrég nevet váltott, és amelynek Norbi már nem a névadója, csak vezérigazgatója – pénzügyi stabilitásával gond lehet, hiszen a nemrég kiszabott versenyhivatali bírságot nem fizették ki, ráadásul a fitneszguru maga mondta, hogy a vállalkozásnak közel 200 millió forintos tartozása van.

A fitneszguru egykori, már nem működő cégei túlnyomórészt

kényszertörléssel vagy felszámolási eljárással szűntek meg.

A kényszertörlést a nem szabályos működés miatti megszüntetéssé nyilvánítás előzi meg, a felszámolást pedig fizetésképtelenség miatt rendeli el a bíróság – magyarázta egy szakértő.

Norbi egy tucat vállalkozásban volt már érdekelt, a többségük Schoberték kilépése után székhelyszolgáltatós címre és új tulajdonoshoz került, majd nem sokkal utána kényszertörléssel vagy felszámolással megszűnt. Az esetek túlnyomó többségében előbb túladott a már nem használt, számára fölöslegessé vált cégeken, amelyek aztán új tulajdonossal és vezetéssel értek szomorú véget.

Schobert Norbert Forrás: Schobert Norbert/Instagram

"Bevett és legális módszer, hogy az olyan cégeket, amelyekre az eredeti tulajdonosának már nincs szüksége, de a megszüntetésével nem akar foglalkozni, nem végelszámolják az ő vezetése, tulajdonlása alatt, hanem egy jelképes összegért eladják, és ezután már az új tulajdonos, cégvezetés intézi a gazdasági társaság működésének befejezését. Olyan ez, mint egy céglomtalanítás. Schobert Norbert esetében látszik az, hogy

azaz másra bízza a befejezést. Túlnyomórészt így végezték az eddig megszűnt érdekeltségei" – magyarázta a Blikknek Tóth Levente,a Bank360 munkatársa.