Új párja van Aigner Szilárd özvegyének

Aigner Szilárd SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása FOTÓ KÉPKIVÁGÁS arckép, portré
Budapest, 2010. május 12. Aigner Szilárd, a celebkemping sztárja részt vesz az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) sajtótájékoztatóján. A kulturális és könnyűzenei fesztiválra érkező hírességek közösen állítanak majd sátrat, és együtt buliznak a fiatalokkal. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Június 6-án már hét éve, hogy Aigner Szilárd – a 70. születésnapja után néhány órával – hirtelen meghalt. A meteorológus elvesztése megviselte a családot, erről beszélt most az özvegye.
Vágólapra másolva!

"Ő most is velünk van a szélben, az esőben, a napsütésben és persze, az emlékeinkben a családi összejöveteleken. Nincs nap, hogy ne gondolnánk rá" - kezdte a Blikknek Lucia, aki nagyon hálás azért, hogy hosszú évtizedeken át lehetett Szilárd hű társa.

"Amit akkor szép emlékként éltünk meg, arra most is úgy emlékszem. Örülök, hogy a társa lehettem, és hálás vagyok azért a sok évtizedért, amit vele tölthettem. Jó érzés, hogy mai napig sokan őrzik őt a lelkükben, és – rá emlékezve – használják az annyira jellemző „derűs napot" köszönést. Különösen nehéz volt, hogy oly' hirtelen távozott, sokáig beszélni sem tudtam róla. Nekem nem az idő segített, hanem a lányok, illetve az, hogy velük együtt Szilárd szellemiségében, önmagunktól maximumot elvárva visszük tovább az addigi munkát" - árulta el.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"A lányokkal eltökéltük, hogy tovább kell tennünk a dolgunkat és folytatni a Szilárddal közös munkánkat. Ezt egyben örömként és kötelezettségként fogjuk fel. A hétköznapokban pedig továbbra is összetartó család vagyunk. Éva hétéves volt, amikor egy pár lettünk az édesapjával, aki két évvel azt megelőzően egy betegség miatt elveszítette a feleségét . Emlékszem, amikor Szilárd behozta magával a munkahelyünkre, rajta akadt meg először a szemem. Olyan vagány, stramm, helyes kislány volt, mondtam is magamban, hogy nekem is pont ilyen gyermek kéne. Aztán erősen összekovácsolódtunk, család lettünk. Évával akkor is együtt voltam, amikor – a gyermekei érkezésekor – bevittem a szülészetre.

Luciának és Szilárdnak közösen is megadatott a gyermekáldás. Lányuk, a kis Lucia érkezése csodálatos érzés volt.

- mesélte Lucia.

A meteorológusnő akkor hallani sem akart erről, ám jó pár évvel később megismerte Mihályt, akivel a magánéletben is társakká váltak.