Menekül a büntetés elől az ismert drogos énekesnő

Megrázó: ájultan esett össze a tehetségkutató színpadán az énekesnő – Videó sziluett mikrofon
Vágólapra másolva!
Megkezdte az elterelést az az ismert énekesnő, akit tavaly októberben kábult állapotban, vágásokkal a karján szállítottak a rendőrök kórházba, a vizsgálatok pedig kimutatták a drogot a szervezetében. Az ügyben rendőrségi eljárás indult, amit felfüggesztettek, miután az előadó vállalta a terápiát.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy elkerülje a büntetést, az énekesnőnek legalább hat hónapig tartó folyamatos, a kábítószer-használatot kezelő ellátáson, illetve rendszeres pszichoterápián kell részt vennie. A teljes terápiát egy kijelölt pártfogó ellenőrzi. Az ismertségére tekintettel kérvényezhet speciális bánásmódot.

– A felvilágosító szintű pszichoterápia a legfontosabb része az elterelésnek, itt arra igyekeznek rávilágítani, hogy miért jobb a drogmentes élet. Ez akkor a leghatékonyabb, ha csoportosan zajlik, ám mivel ez esetben ismert személyről beszélünk, erre hivatkozva

kérvényezheti az egyéni terápiát.

Ugyancsak emiatt a felvilágosító szolgálat alól is – amely drogprevenciós előadásokon való szereplést jelent – kérhet olyan módon mentességet, hogy csak hallgatóként kelljen ezen alkalmakon részt vennie – fogalmazott a Blikknek Funk Sándor addiktológus, hozzátéve: az elterelés során drogteszten csak akkor kell részt venni, ha a terapueta ezt nyomós indokkal kéri.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az elterelésnek ugyanis nem feltétele a leszokás,

a lényeg, hogy felhívják az illető figyelmét a kábítószer-használat veszélyeire.