Kitálalt a Fekete Vonat-botrányról a szervező: megdöbbentő részletek

Fekete Vonat, L.L. Junior, Mohamed Fatima, Beat
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban írtuk, hatalmas botrányba fulladt a Fekete Vonat együttes első és egyben utolsó koncertje, mely a múlt hétvégén került megrendezésre a Papp László Sportarénában. A húsz év után újra együtt koncertező zenekar a fellépés után szinte azonnal újra fel is oszlott. Eddig Mohamed Fatima állításai alapján lehetett következtetni arra, hogy pénzügyi okok állnak a vita hátterében, most megszólalt a másik oldal is, a koncert szervezője az Origónak.
Vágólapra másolva!

Napok óta nagy az érdeklődés a Fekete Vonat évindító koncertje utáni vita iránt, melyet Mohamed Fatima indított el saját közösségi oldalain. Az énekesnő kétes megjegyzéseket tett a teltházas Aréna-koncert utáni pénzügyi elszámolásra és zenésztársára, L.L. Juniorra is, melyekből mindenki arra következtetett, hogy a rapper átverte őt és a zenekar harmadik tagját, Fehér Tibor „Beatet".

A Fekete Vonat Forrás: Mohamed Fatima Instagram

Bár még egy hét sem telt el a koncert óta, Mohamed Fatima szinte másnap számon kérte a koncert szervezőjét, hogy miért nincs kész az elszámolás és hogyan lett számukra ráfizetéses a rendezvény.

A vita odáig fajult, hogy L.L. Junior közösségi oldalán bejelentette, hogy mégsem folytatják a közös munkát és a következő nagy koncertet is lemondta.

Nemcsak L.L. Juniort érte váratlanul az énekesnő kirohanása a közösségi médiában, hanem a koncert szervezőjét, Balassa Jánost is, aki elmondta: nagyon rosszul érinti, hogy rossz színben tüntetik fel őt, holott mindenben az előre aláírt szerződésüknek megfelelően jártak el. Balassa az Origónak kijelentette, hogy mindhárom fél ugyanazokkal a feltételekkel írta alá a szerződést, mely az elszámolásra 15 napos határidőt enged a szervezőknek, aminek bőven a határán belül vannak, ezért sem érti az énekesnő vádaskodását.

Ez az elmaradás annak köszönhető, hogy nagyjából hétezer jegy fogyott és ez elég csekély hasznot hozott végül – kezdte az Origónak Balassa János, aki hozzátette, hogy a teltházas koncerten majdnem háromezren tiszteletjeggyel vehettek részt, amiből egyáltalán nem származott bevétel, így csak látszatra volt teltház az Arénában.

Fekete Vonat koncert szervezése mögött profi stáb állt Forrás: L.L. Junior Instagram

Az InConcert Kft. által szervezett esemény így végeredményben veszteséges lett, amire Mohamed Fatima és Beat egyáltalán nem számított és Balassa János figyelmeztetése ellenére is ragaszkodtak ahhoz, hogy szokatlanul nagy gázsielőleget vegyenek fel, mely több millió forintot jelent ezesetben.

Másrészt választhatták volna a fix bérezést is, ehelyett a nyereségből való részesedés mellett döntöttek, ami sokkal kockázatosabb egy ilyen helyzetben. Nemhogy járna számukra még pénz, hanem papíron a szervezőnek, azaz nekünk járna vissza az előlegből, ami egy tartozás a részükről. Mi úgy döntöttünk, ezt a követelést nem fogjuk érvényesíteni, mert jobban tiszteljük őket előadóként annál, hogy visszakérjük a pénzt" – szögezte le Balassa János, aki végül maga lett az előállt helyzet legnagyobb károsultja, hiszen neki kell kifizetni a hangosítást, fényeket és az összes egyéb résztvevőt.

A Fekete Vonat teltházas koncertje, csak látszatra volt teltház, sokan tiszteletjeggyel vettek részt Forrás: L.L. Junior Instagram

A szervező elmondása szerint L.L. Junior volt az egyetlen a Fekete Vonat együttes tagjai közül, aki nem vett fel egyáltalán előleget, ő a valós bevételből kerül kifizetésre, melyet a Cseppkő Gyermekotthon részére készül felajánlani, hiszen felléptek velük a koncerten. Ezért Balassa János maga sem érti, hogy Mohamed Fatima miért próbálja rossz színben feltüntetni őt és zenésztársát is.

Annyit tudok, hogy a hármuk között volt egy általános feszültség, ami miatt régen is feloszlottak, jellemzően Junior volt végig a harmadik kerék" – fejtette ki Balassa János véleményét a zenekarban fennálló ellentétekről, melyek ismeretében nem meglepő, hogy végül az együttes feloszlása mellett döntöttek. A koncert után történtek csak a jéghegy csúcsát jelentették.

A szervező hozzátette, hogy a héten minden bizonnyal megkapják a végleges elszámolást, de bármennyire is szeretnék, a nyereségrészesedés nem fog számukra visszajönni, a cégnek pedig csak veszteséget hozott a Fekete Vonat hatalmas Aréna-koncertje.

L.L. Junior azóta sem reagált érdemben Mohamed Fatima állításaira. Mohamed Fatima a több milliós előlegből egy új autót vásárolt magának, ami a koncert utáni vádjai fényében kicsit meglepő. A legfrissebb információk alapján, mindezek ellenére sem engedi el az igazát és ügyvédhez fordul.

A zenekar tagjai között látszólag nem volt ellentét, jól leplezték azt Forrás: L.L. Junior Instagram