Elképesztő rémhírt terjesztenek a rákkal küzdő Reviczky Gáborról

REVICZKY Gábor, március 15., díjak, parlament, elismerések
Budapest, 2023. március 14. Reviczky Gábor, a nemzet művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünepségen a Parlament kupolacsarnokában 2023. március 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Reviczky Gábor idén tavasszal közölte a nyilvánossággal, hogy súlyos rákbetegséggel küzd. A 74 éves Kossuth-díjas színművészt prosztatadaganattal diagnosztizálták, majd később kiderült, hogy áttétei is vannak. Már túl van a kemoterápián, de nem viselte jól a kezeléseket. A nyilatkozatait követően több álhíroldal is rémisztő híreket kezdett el terjeszteni Reviczky állapotáról.
Vágólapra másolva!

Sokakat átvertek azok az álhírportálok, akik megtévesztő címekkel próbálták elhitetni az emberekkel, hogy Reviczky Gábor egyre rosszabbul van, sőt félreérthető címekkel még halálhírét is keltették. Az ízléstelen álhíreken mindenki felháborodott, ugyanis visszaéltek a színész súlyos betegségével.

Reviczky Gábor tíz éve küzd a rákkal, de csak nemrég tudta meg, hogy mennyire súlyos az állapota MTVA

A 74 éves színművész gyakran beszél arról, hogy éppen hol tart a gyógyulás folyamatában, legutóbb is jó hírekkel szolgált, viszont eléggé megviselték őt a kezelések.

Nagy öröm lenne, ha így lenne, mert tényleg nagyon furcsa dolog, hogy már 10 éve vagyok rákos, s semmi bajom nem volt, de amikor megkapom a kezelést, tönkremegyek. Ez olyan ellentmondásos dolog. Ha átadja magát az ember a betegségnek, biztos, hogy meghal, akkor győz a betegség" - mondta Reviczky, aki igyekszik nem elhagyni magát, és küzdeni a végsőkig.

Azonban néhány nappal ezelőtt, olyan álhírek kezdtek terjedni a színész állapotáról, melyek arra utaltak, hogy nagyon nagy a baj.

- szúrta ki a Bors az ízléstelen álhírt, amit talán sokan el is hittek, hiszen rengetegen aggódnak a színészért.

Nem egyedi eset, többször is előfordult már, hogy ismert emberekről álhírek terjesztésével próbálnak pénzhez jutni, és sajnos még mindig sokszor sikerrel járnak.

Reviczky Gábor a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjának átadóján. A 74 éves színészről rémisztő híreket terjesztettek a napokban Forrás: FB/MMF