Elbúcsúztak Galambos Erzsitől - fotó

GALAMBOS Erzsi CSELEKVÉS FOTÓ gesztikulál KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré SZEMÉLY színésznő
Galambos Erzsi temetése december 2-án lesz.
Vágólapra másolva!
Galambos Erzsi 91 éves korában, november 16-án halt meg. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház örökös tagja főleg zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit. A művésznőt a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra szombaton délelőtt.
Vágólapra másolva!

Utolsó útjára kísérték Galambos Erzsit.

A színésznő rendkívül sokoldalú művész volt, táncos, énekes és prózai szerepekben egyaránt kiváló volt, sőt koreográfusként is bemutatkozott.

Művészi munkáját számos kitüntetéssel ismerték el: 1968-ban Jászai Mari-díjat vehetett át, 1973-ban lett érdemes művész, 1981-ben kiváló művész.

1993-ban Déryné-díjat kapott, 1998 óta volt a Halhatatlanok Társaságának örökös tagja. A Kossuth-díjat 2002-ben kapta meg. 2013-ban József Attila-gyűrűvel, 2016-ban Kaló Flórián-díjjal tüntették ki. 2020-ban Sztankay István- és Emberi Hang díjat kapott, és a 13. kerület díszpolgárává választották.

Galambos Erzsitől a Farkasréti temetőben vettek végső búcsút, a szertartásról a Bors közölt fotókat.

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva/Zih Zsolt