Még öt gyalázatos Sztárbox-adás miatt indított eljárást a Médiatanács

Sztárbox
Vágólapra másolva!
Káros hatással lehet a 12 és 16 év közötti gyermekek személyiségfejlődésére az RTL „Sztárbox" című műsorában bemutatott erőszak és vulgaritás, a Médiatanács ezért több epizód miatt is eljárást indít - közölte a médiahatóság. 
Vágólapra másolva!

Az RTL-en október 29-én, november 12-én, november 26-án, december 3-án, december 10-én sugárzott „Sztárbox" egyes műsorszámait hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta a Médiatanács. A vizsgálat eredménye szerint a „Sztárbox" szórakoztató-, és nem sportműsor, amely hatásvadász módon használta a sérülések veszélyét is magában rejtő ökölvívósport elemeit - áll az NMHH közleményében.

Kabát Péter elájult, majdnem meghalt a Sztárboxban Forrás: Sztárbox

A műsor erőszakos, agresszív cselekedeteken keresztül méri a sikert, olyan viselkedésminták közvetítése révén, amelyek negatívan befolyásolhatják a kiskorúak személyiségfejlődését. A vizsgált epizódokban előforduló kiütések látványa, a durva nyelvezet használata és az erőszak hatásvadász ábrázolása félelmet és szorongást kelthetett, illetve az erőszakkal szembeni érzéketlenséget okozhatott a 12–16 éves korosztályban. A Médiatanács ebben az eljárásában azt vizsgálja, hogy megfelelő volt-e a műsorszámok korhatárbesorolása, hasonlóan a korábban indult két eljáráshoz - áll a szövegben.

Mint írtuk, végre megszabadultak a nézők az RTL Klub kanálisműsorától, melyet baloldali propagandistákkal próbált megölteni a csatorna, végül nem is jártak sikerrel, ugyanis egy nézhetetlen bohóckodás volt az egész, amiben folyton húzták az időt, ugyanis a hosszú órákig tartó műsorban volt, hogy egy órát kellett várni a következő, néhány percig tartó primitív verekedésre. A Médiatanács több vizsgálatot is indított a trágár, erőszakos trash-műsor miatt, hiszen még a megfelelő korhatárbesorolást sem tudták eltalálni a csatornánál, vagy csak nem érdekelte őket, hogy kiskorúaknak sugároznak erőszakos tartalmat főműsoridőben.