Már tüdőbajról és a halálról beszél a börtönbe vonuló Lagzi Lajcsi

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Interjút adott és sajnáltatja magát a muzsikus a börtönbüntetése megkezdése előtt.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a behívó, amin a február 15-ei dátum szerepel. A bíróság 3 év 6 hónapot szabott ki a zenészre, de ha Lagzi Lajcsi minden kedvezményt megkap és levonják a letartóztatásban töltött 125 napját is, alig valamivel több marad, mint 11 hónap. Ennek letöltését Lajcsinak jövő hét szerdán kell megkezdenie Kecskeméten.

Frizbi TV

"Lajcsi megkapta a behívót. Február 15-én kell jelentkeznie Kecskeméten. Én úgy tudom, hogy a betegsége miatt halasztási kérelmet adnak be, de az idő szűke okán egyáltalán nem biztos, hogy a kérelem át tud futni a rendszeren ebben a pár napban. Ugyanakkor az tény, hogy Lajcsit súlyos fulladásos rohamok kínozzák, amit figyelembe kell vennie a büntetés-végrehajtási bírónak" - mondta a Borsnak Lagzi Lajcsi közeli ismerőse. Keresték őt is, de nem kívánta kommentálni az értesülést

A zenész most tüdőtágulat miatt panaszkodik. "A trombitálás gyógyíthatatlan károkat okozott. Olyan a tüdőm, mintha az elmúlt 50 évet kőkeményen végigdohányoztam volna" – árulta el Lagzi Lajcsi. Mint mondja, jelenleg Magyarország egyik legmodernebb tüdőgyógyászati osztályán kezelik, rendszeresen jár különféle vizsgálatokra, remélve, hogy nem romlik tovább az állapota. "Még nem temetem magam, de ha őszinte akarok lenni, egyre többet gondolok az elmúlásra. Ha egy mód van rá, szeretnék egy fellépés után, az ágyamban elaludva távozni" – mondta a Storynak.