Hihetetlen trükkfelvételre bukkantak egy 1937-es horrorfilmben - videó

Sh! The Octopus, 1937
Vágólapra másolva!
Különösen jól sikerült egy trükkfelvétel a Sh! The Octopus című filmben, amely pedig jóval a CGI előtt, 1937-ben készült. Nézze meg az elképesztő képsort!
Vágólapra másolva!

A Daily Star elevenítette fel a horrorfilmek történetének egyik emlékezetes jelenetét, amelyet a Sh! The Octopus című filmben láthattak a nézők.

Sh! The Octopus, 1937 Forrás: Warner Bros.//YouTube

Egy 1937-es alkotásról van szó, amelyben két detektív üldözött egy Octopusnak, vagyis Polipnak becézett bűnözőt – csak hogy aztán egy különös lényekkel teli világítótoronyba kerüljenek, a bűnözőről pedig kiderüljön, hogy tényleg egy polip.

Itt mutattak be egy jelenetet, amelyben egy asszony a kamerák előtt változott át valamiféle boszorkánnyá, miután letépte a parókáját – ez pedig a kor technikai feltételei mellett szinte lehetetlennek tűnt:

A Daily Star szerint mindezt úgy oldották meg, hogy a színésznőn már eleve, a jelenet elején rajta volt a maszk, az azonban csak felvétel közben tűnt elő egy speciális fényszűrő lencsének köszönhetően – amelyet egyébként Karl Struss talált fel, többek között ebben a jelenetben is alkalmazták az 1925-ös Ben Hurban, csak épp ellentétesen.