Súlyosabb lehet Kovács Lázár sérülése, mint azt gondolta

Kovács Lázár séf
Vágólapra másolva!
Mint az korábban írtuk, súlyos sérülést szenvedett az elmúlt hétvégén Kovács Lázár, aki levágott egy jókora darabot az ujjából és azonnali műtétre szorult. A séfnek hetekig gipszet kell hordania, de ez sem jelenti a gyógyulási folyamat végét, ami veszélyezteti a részvételét a pármai pizza-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

Súlyos sérülést szenvedett Kovács Lázár, aki épp gőzerővel az áprilisi pizza-világbajnokságra készült, amikor a baleset történt. Sajnos szembe kell nézzen azzal a lehetőséggel is, hogy a sérülése miatt nem vehet majd részt az áprilisi megmérettetésen. Ugyanis Kovács Lázár nemcsak levágott egy darabot az ujjából, hanem az izmok, az ínszalagok és az ízületek is megsérültek, mivel nyolc centi mély sebet vágott a penge.

Mindig mondom a kollégáknak, hogy a húscsontozásánál is használni kell védőkesztyűt, de a műhelyben most nem fogadtam meg a saját tanácsomat, aminek az ujjam látta a kárát.

Évente két-három alkalommal biztos, hogy megvágom valamimet, de ilyen súlyos sérülésem még nem volt. Bár bírom a vért, ez tényleg nagyon durván nézett ki" - mesélte a Blikknek a szörnyű élményről Kovács Lázár, aki épp a bajnokságra próbált kifaragni egy egyedi dísztálat, amin megcsúszott a penge.

A séfet azonnal kórházba szállították, ahol azonnali beavatkozást igényelt a sebe. Szerencsére még időben vissza tudták varrni az ujjából levágott darabot, majd bekötözték és begipszelték a kezét, így most egy kézzel kell boldogulnia. Kovács nem panaszkodik, gyerekei segítenek neki az öltözködésben, egyébként fél kézzel főz és gyalog jár mindenhová. Ami leginkább bántja, hogy veszélybe került a bajnokságon való részvétele.

Az orvosaim szerint elvileg rendbe jöhetek, de nem merik biztosra mondani. Én azon leszek, hogy sikerüljön a felépülésem" - mondta Kovács Lázár, aki nagyon reménykedik, hogy április 18-ig felépül és ott lehet az olaszországi versenyen.