Petőfi nyomában – a költő visszatér címmel különleges versek hallhatók szombaton és vasárnap 17:50-től a Dunán heti két alkalommal, 19:50-től pedig az M5 kulturális csatornán. A versfeldolgozások sajátossága, hogy a nézők az ismert színészek tolmácsolásában elhangzó művek mellett a költő életének állomásait is megismerhetik.

A magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakját, Petőfi Sándort ünnepli egész évben a közmédia. A költő születésének 200. évfordulója alkalmából számos tematikus tartalommal találkozhatnak a csatornák nézői és hallgatói. Korábban a Duna Facebook-oldalának követői a Petőfi 200 Verskalendárium keretében minden napot egy-egy különleges Petőfi-költeménnyel indíthattak, de áprilisban sem marad verses tartalom nélkül a közmédia közönsége.

Petőfi nyomában – a költő visszatér címmel kiemelt Petőfi-versek hallhatók minden szombaton és vasárnap 17:50-től a Duna műsorán, és az M5-ön 19:50-től heti két hétköznapon.

Forrás: fortepan.hu

A különleges műsorban Petőfi Sándor versei hangzanak el gazdag animációval illusztrálva, emellett pedig a nézők a költő életútjának állomásaival, a művek születésének helyszínével, körülményeivel ismerkedhetnek meg.

A hétvégén, szombaton Úton vagyok s nem vagy velem című verset adja elő Cseke Péter, míg vasárnap Trill Zsolt A munkácsi várban című művét szavalja el a nézőknek. Az első mű keletkezési helyszíne Nagykőrös, míg a másodiké Munkács, ezért a költemények mellett ezekről a településekről bővebb információkat kaphatunk a verseket keretező animációs anyagokon keresztül.