Elképesztő módon találtak rá egy hat éve eltűnt kislányra

Kayla Unbehaun
Vágólapra másolva!
Nagy örömmel tudatták a hatóságok, hogy előkerült egy hat éve eltűnt kislány, Kayla Unbehaun, akit kilencéves korában rabolt el a saját anyja, akinek már nem volt felügyeleti joga a rablás idején. A kislány eltűnését édesapja jelentette be, aki azóta is reménykedett, hogy egyszer előkerül a gyereke. A rendőrség egy megdöbbentő történetet mesélt arról, hogyan bukkantak ilyen hosszú idő után a kis Kayla nyomára.
Vágólapra másolva!

Elképesztő sikersztoriról számolt be az észak-karolinai Asheville-i rendőrség szóvivője, aki elárulta, hogy egy Netflix-sorozat segíthetett a nyomravezetőnek abban, hogy felismerte a kislány édesanyját, Heather Unbehaunt az egyik plázában. A dokumentumsorozat egyik epizódjában szó volt erről az esetről is, melyben olyan történeteket dolgoztak fel, amikor saját szüleik rabolták el gyerekeiket.

Az elmúlt hétvégén az egyik bevásárlóközpontban figyelt fel Kaylára és anyjára az egyik boltos, aki állítólag látta a sorozatot és felismerte az anyát, majd azonnal értesítette a rendőrséget. Végül kiderült, hogy igaza volt és sikeresen azonosította az eltűnt kislányt és elrablóját.

"Ez nem jellemző, de nagyon jó, ha valaki gyanút fog és felismer valakit, függetlenül attól, hogy milyen régi történetről van szó, nem fél felhívni minket, hogy mi magunk is kivizsgáljuk az esetet" - mondta az Asheville-i rendőrség szóvivője, aki maga is megdöbbent a történteken, hiszen az is szokatlan, hogy ennyi idő után találnak rá eltűnt személyekre.

A 15 éves Kaylát jelenleg az észak-karolinai szociális szolgáltatások osztályánál látják el, édesapja nagyon hálás a szervezetek közreműködéséért, már alig várja, hogy újra megismerkedjen a lányával és hazavihesse, de addig is kéri mindenki diszkrécióját.

Heather Unbehaunt is sikeresen elfogták, majd őrizetbe vették, hiszen az ottani törvények alapján, a felügyeleti joga hiányában emberrablást követett el hat évvel ezelőtt - írja az Unilad.