Olyan drámai helyzet lehet Hollywoodban, amire 1960 óta nem volt példa

Horizontal
Hollywood writers and their supporters from the SAG AFTRA actors' union walk the picket line outside Warner Bros Studios in Burbank, California, June 30, 2023. Hollywood's summer of discontent could dramatically escalate this weekend, with actors ready to join writers in a massive "double strike" that would bring nearly all US film and television productions to a halt. The Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) is locked in last-minute negotiations with the likes of Netflix and Disney, with the deadline fast approaching at midnight Friday (0700 GMT Saturday). (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai filmes-tévés írók 65 napja sztrájkolnak, hamarosan követhetik őket a színészek is – arra, hogy az írók és a színészek egyszerre beszüntessék a munkát, nem volt példa 63 éve. A színészek 1980-ban sztrájkoltak utoljára.
Vágólapra másolva!

Egyre valószínűbb, hogy a színészek szakszervezete, hogy csatlakozik az írók sztrájkjához. 1960 óta ez lenne az első alkalom, hogy Hollywood filmes-tévés színészei és írói egyszerre sztrájkolnak.

Most úgy tűnik, hogy nincs megegyezés az amerikai színészek szakszervezete (Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists - SAG-AFTRA) és a filmstúdiókat, a televíziós csatornákat és a streamingszolgáltatókat tömörítő Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetsége vezetői között. A felek bő egy hónapja tárgyalnak, az előző szerződés június 30-án éjfélkor járt le.

SAG AFTRA-tagok, színészek, akik támogatják az írósztrájkot Forrás: AFP/Robyn Beck

A Variety szerint pénteken késő este még mindig "jelentős nézeteltérések" voltak a kérdésekben, többek között a mesterséges intelligencia használatában. A Yahoo által megszerzett közös nyilatkozatban pénteken késő este a két fél bejelentette, hogy megegyeztek a hosszabbításról, de a szerződés hamarosan, július 12-én újfent lejár. A felek kötelezték magukat, hogy hosszabbítás ideje alatt egyik szervezet sem nyilatkozik a médiának a tárgyalásokról.

De mit akarnak a színészek, többek közt Meryl Streep, Jennifer Lawrence? Lapozzon, kiderül!