Barátait gyászolja Növényi Norbert

Növényi Norbert galéria
Budapest, 2009. január 18. Növényi Norbert a mérkőzés előtt. Növényi Norbert megszerezte a WFCA szervezet világbajnoki övét 2009. január 17-én a káposztásmegyeri küzdősport gálán, a legkeményebbnek tartott vegyes harcművészeti szabályrendszerben, az MMA-ben, így a csúcson búcsúzhat az élversenyzéstől az 52 évesen is remeklő magyar sportoló. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok sportoló három barátját veszítette el rövid idő alatt.
Vágólapra másolva!

Ribáry Kamillótól búcsúzott közösségi oldalán Növényi Norbert. „Csak a vidám, örömteli időkre emlékezem veled kapcsolatban, drága Kamikám! Legyen könnyű neked a föld! Végtelen utadon az angyalok kísérjenek" – írta a színész, aki a Borsnak elárulta, nem ő az egyetlen barátja, akit a közelmúltban veszített el.

Még a nyolcvanas években kezdtünk el együtt dolgozni. Nem tudtam, hogy beteg, nagyon váratlanul ért a halála. Jövő héten pedig másik két barátomat kísérjük az utolsó útjára. Fáj, mert mindnyájukhoz rengeteg közös emlék fűződik. Szomorú időszak ez számomra, mert sokan mentek el hirtelen – mondta a lapnak a sportoló.

Zsoltitól is végső búcsút veszünk, ő a kick-box válogatott egykori edzője volt, ő is itt hagyott bennünket. Körülbelül tíz évvel volt idősebb nálam. A pályám elején találkoztunk, az 1986 és 1987-es Európa- és világbajnokságon végig mellettem volt – idézte fel az emlékeket Növényi Norbert, akinek bánatát a rengeteg munka feledteti el. „Hála istennek sokat dolgozom, jelenleg is forgatok, nem engedhetem meg magamnak és nincs is időm a gyászba merülni. A kevés szabadidőmben pedig igyekszem minél többet a családdal tölteni. A szívemben őrzöm a sok szép emléket, amit a barátaimmal éltem át."

Forrás: MTI/Illyés Tibor