Hihetetlen, hogy átalakult a világ legkövérebb nője

Catrina Raiford
Catrina Raiford
Vágólapra másolva!
Az amerikai nő 433 kilogramm volt, amikor eljutott arra a pontra, hogy nincs tovább, le kell fogynia. Szégyellte, ami történt: légzéselégtelenség lépett fel nála, kórházba kellett szállítani, de ez csak egy teherautó platóján sikerült, miután ledózerolták otthonában az egyik falat, hogy ki tudják szabadítani. Az évek során összesen háromszáz kilótól vált meg. 
Vágólapra másolva!

Catrina Raiford a The Sunnak beszélt élete legnehezebb időszakáról, amit a life.hu szúrt ki. "Úgy néztem ki, mint egy törpe bálna vagy egy jegesmedve. Ágyhoz kötve éltem, daruval tudtak csak felemelni, hogy kórházba vigyenek. Ma fényképeket kell mutatnom magamról, hogy elhiggyék nekem: közel fél tonna voltam. A rabja voltam az édességeknek, a magas kalóriatartalmú süteményeknek, a fánknak és a csokoládétortának. A függőségem segítségével próbáltam megbirkózni az élettel. Mankót jelentett számomra" – mondta a nő, aki azt is elárulta, szülei pszichiátriai otthonba vitték, hátha ott tudnak neki segíteni, de sajnos nem tudtak. Később már dolgozni is képtelen volt, a lábai nem bírták el. Interneten ismerkedett, fotókat csak az arcáról készített és arról soha nem beszélt, hogy egyedül gyakorlatilag semmire nem képes.

– mesélte arról a sokkoló esetről, ami rádöbbentette, változtatnia kell az életmódján. Légzéselégtelenség miatt kórházba kellett szállítani, ez viszont nagyon nehéz feladatnak bizonyult. "Az otthonom egyik oldalfalát buldózerrel le kellett bontani, hogy biztonságosan eltávolíthassanak. Szörnyű volt és megalázó" – idézte fel Catrina, akit ezután egy speciális központban kezeltek, majd később gyomor bypass-műtéten esett át. 2010-ben annyit fogyott, hogy nem lehetett ráismerni, egyedül a kinyúlt bőre zavarta.

Felül a bőrt be kell hajtogatnom a melltartómba és a fűzőmbe" - mondta a nő, aki ma már plasztikai műtétre gyűjt, de szívesen el is adományozná a felesleges bőrét égési sérülések áldozatainak vagy kutatásokra. "A változásom sok embert megdöbbentett, de még többeket inspirált. Szeretném bepótolni az elvesztegetett éveket. Szeretnék újra normális lenni és inspirálni másokat" – mondta a hölgy, aki időközben volt házas is, és habár elváltak, jó viszonyban maradtak... a férfi azóta viszont már nem él.