Rengeteg pénzt talált egy elhagyott táskában, eltette és most nagy bajban van

Vágólapra másolva!
1 millió 746 ezer forintnak megfelelő dollárról van szó, börtön is lehet az ügy vége. 
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetésre számíthat egy férfi, miután egy parkolóban rábukkant egy 5000 dollárt tartalmazó táskára, és úgy döntött, hogy megtartja. A connecticuti Trumbullból származó Robert Withington azt hitte, hogy gond nélkül hazaviheti a pénzt, amit egy bank előtt fedezett fel.

1,7 millió forintnak megfelelő dollár hevert egy táskában

Kiderült azonban, hogy a pénz (forintban bő 1,7 millió) valójában a város adóbevétele volt. Brian Weir, a trumbulli rendőrség hadnagya elmondta, hogy a táskán egyértelműen rajta volt a bank logója, és "számos olyan dokumentum" volt benne, amelyek alapján nyilvánvaló, hogy a készpénz a trumbulli adóosztályhoz tartozik.

Withington, aki egy kutyakiképző vállalkozást vezet, rács mögé kerülhet,

miután a készpénz elvétele miatt lopással vádolták meg. Az 56 éves férfi azonban azt állítja, hogy semmi rosszat nem tett: "Soha életemben nem volt büntetett előéletem. Pénzt találtam, és ez most sokba fog nekem kerülni".

"Nem mintha ez előre kitervelt lett volna... Minden pár pillanat alatt történt, és olyan volt, mintha megnyertem volna a lottót. Ennyi volt. Kisétáltam a parkolóba, megláttam valamit a földön, és senki sem volt a közelben, ezért felvettem. Nem loptam el semmit. Azt sem tudom, kié volt, mert nem néztem meg. Csak készpénzt láttam. Ha tudtam volna, hogy kié, azonnal visszaadtam volna. Nem gondoltam, hogy bármi rosszat tettem" - magyarázkodott.