Még nyolc Trónok harca-sorozat készül

Sárkányok háza, Trónok harca, fantasy
Vágólapra másolva!
George R. R. Martin, A jég és tűz dala szerzője arról beszélt, hogy eddig 1100 oldalt írt a következő könyvéből - ebben az a szomorú, legalábbis a rajongók számára, hogy tavaly ugyanezt mondta. Kiderült, hogy a Sárkányok háza mellett nyolc másik Trónok harca spinoff is készül.
Vágólapra másolva!

A tűz és jég dala (A Song of Ice and Fire) George R. R. Martin amerikai író öt megjelent és további két tervezett regényből álló fantasysorozata. Martin 1991-ben kezdte írni a sorozatot, melynek első részét, a Trónok harca című kötetet 1996-ban adták ki. A Sárkányok tánca a ciklus ötödik része, 2012-ben jött ki, a The Winds of Wintert pedig azóta várják a fantasy rajongói - azaz 11 éve nem érkezik a folytatás. Az író szerint sok minden másképp lesz a regényekben, mint a sorozatban, ezért is várják milliók a kötetet.

Pillanatkép a Sárkányok házából HBO

"Már vagy 1100 oldalt megírtam, de még több száz oldal van hátra. Talán rövidebb könyveket kellett volna írnom, amikor belekezdtem" - elmélkedett a szerző. Martin viszont a The Late Show with Stephen Colbert című műsorban 2022 decemberében azt mondta, hogy "úgy 1100-1200 oldallal" van kész, és 400 vagy 500 oldal van hátra: mivel most is 1100 oldalnál jár, úgy tűnik soha nem lesz kész vele.

Leforgatták a Sárkányok háza 2. évadját HBO

Martin az HBO-val is dolgozik, hogy további Trónok harca-spinoffokat adaptáljon. A Sárkányok háza volt az első spinoff, ennek első évadját már láthattuk, egy másik sorozat, a Tales of Dunk and Egg pedig jól halad, biztosan képernyőn lesz.

Még nyolc Trónok harca-sorozat jöhet - elvileg HBO

Az író elmondta, hogy összesen nyolc Trónok harca-sorozat van fejlesztés alatt, ezek közül az egyik a Tales of Dunk and Egg. Ez még nem jelenti azt, hogy mindre rábólintanak az HBO vezetői. "A tévében ott van az új sorozat, a Sárkányok háza: most fejeződött be a második évad forgatása és tervezzük a harmadik évadot" - mondta Martin.

-----------------

Nemrég internetes társkeresőn tűnt fel a Trónok harcából ismert Maisie Williams - erről itt olvashat hosszabban. Jack Gleeson pedig a mindenki által gyűlölt Joffrey-t alakította sorozatban, egy tévhitet tisztázott, erről itt írtunk. A Sárkányok háza egyik színésznője pedig bugyira vetkőzött - itt meg is nézheti.