Babicsek Bernát édesanyja: Gondatlanságból megölték a fiamat

Babicsek Bernát temetése, Solymári temető, 2022.01.15.
Vágólapra másolva!
A színész szülei nem nyugszanak addig, amíg ki nem derül, ki a felelős a tragédiáért.
Vágólapra másolva!

A közel két éve füstmérgezésben meghalt Babicsek Bernát szülei képtelenek belenyugodni abba, hogy a rendőrség szeptember végén megszüntette az újbóli nyomozást a fiuk halálával kapcsolatban. Úgy gondolják, gyemeküket gondtalanságból megölték, és addig nem nyugodhat békében, amíg hivatalosan ki nem mondják, ki ezért a felelős.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A szülők tavalyi feljelentése után alaposabb vizsgálatot indítottak a hatóságok, amelynek során rekonstruálták azt a végzetes éjszakát. Emellett szakértőket is bevontak a nyomozásba, akik egyértelműen Márta és férje állítását támasztják alá, miszerint a tűzjelzőre kiérkező járőr nem az előírásoknak megfelelően járt el, mert ha úgy tett volna, meg tudta volna menteni a 41 éves színész életét.

Megszüntették a nyomozást

Mindezek ellenére a hatóságok megszüntették a nyomozást, ám a családtagok ezt nem akarják annyiban hagyni. Ügyvédjük, dr. Borbély Zoltán indítványozta, hogy a nyomozást tovább folytassák, illetve az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként, ám válasz egyelőre nem érkezett.

– magyarázta a Blikknek Babicsekné, akinek a vizsgálat segített megérteni, mi történt azon az éjszakán fiával.

Ezt bizonyítja a vizsgálat is, hiába nem akarja a rendőrség kimondani. El vagyunk keseredve, mert ha így marad, nem érjük el a kitűzött célunkat, hogy mással ne fordulhasson ilyen elő, és hiszem, hogy Bernát csak akkor tud békében nyugodni, ha hivatalosan is bebizonyosodik, hogy mi történt" - tette hozzá.

A szülők fájdalma azóta sem enyhül, naponta többször kilátogatnak a sorozatszínész sírjához, a házát pedig restaurálták.