Matthew Perry, Tina Turner, Sinéad O'Connor - ezektől a világsztároktól búcsúztunk 2023-ban

Matthew Perry
Frederick M. Brown / GETTY IMAGES / AFP
Vágólapra másolva!
Matthew Perry vagy Sinéad O'Connor korai és váratlan halála az egész világot megrázta, de mellettük is meghaltak 2023-ban olyan nagyságok, mint Gina Lollobrigida, Tina Turner vagy Ryan O'Neal. A teljesség igénye nélkül búcsúzunk a 2023-ban elveszített világsztároktól.
Vágólapra másolva!

2023-ban rengeteg világsztár meghalt, közülük talán Matthew Perry váratlan halála rázta meg legjobban a közvéleményt, még régi kollégái, a Jóbarátok színészei sem találták napokig a szavakat. Perry 54 évesen halt meg október 28-án: a holttestére a jakuzziban talált rá az asszisztense, azóta pedig már kiderült, hogy a színész szervezetében ketamin is volt. Halálával sokat foglalkoztunk, több cikket itt talál.

Matthew Perry Forrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Frederick M. Brown

Hasonlóan váratlan volt Sinéad O'Connor halála júliusban. Halálának pontos körülményeit azóta sem közölték a nyilvánossággal, voltak azonban, akik öngyilkosságra gyanakodtak, hisz az énekesnő korábban már megpróbált véget vetni az életének. 56 éves volt, 1990-ben vált világhírűvé a Nothing Compares 2 U című dallal.

Sinéad O'Connor Forrás: AFP/Fred Tanneau
Lisa Marie Presley Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Joe Scarnici

Szintén korai és tragikus volt Elvis Presley egyetlen lányának, az 54 éves Lisa Marie Presley-nek a halála, amely vékonybél-elzáródás miatt következett be januárban. Pár hónappal később az Eufóriában látott Angus Cloud 25 évesen halt meg drogtúladagolásban, Julian Sands pedig 65 éves volt, amikor januárban túrázni indult a kaliforniai hegyekbe, majd eltűnt – a holttestét pedig csak jó fél évvel később találták meg.

Julian Sands Forrás: imdb.com

Sok nagy sztár halt meg 2023-ban

A legnagyobb sztárok közül is voltak, akiktől búcsúznunk kellett 2023-ban: január 16-án 95 évesen halt meg Gina Lollobrigida, az ötvenes és hatvanas évek európai filmművészetének egyik legnagyobb sztárja, akit akkoriban a világ egyik legszebb asszonyaként is emlegettek. „Mindannyian azért születtünk, hogy meghaljunk. A különbség köztünk az, mit választunk, milyen intenzitással éljük az életünket" – mondta korábban.

Gina Lollobrigida a 95. születésnapján Forrás: Getty Images/Daniele Venturelli

Egy másik legendás színésznő, a hatvanas, hetvenes évek hollywoodi szexszimbóluma februárban halt meg: Raquel Welch 82 éves volt, betegségét a haláláig titkolta. A kétszeres Oscar-díjas Glenda Jackson 95 évesen követte júniusban, az ő legjobb filmjeiből itt talál egy válogatást.

Raquel Welch Forrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Matt Winkelmeyer
Glenda Jackson Forrás: AFP

A rock'n'roll királynője, Tina Turner hosszú betegség után május 24-én 83 évesen halt meg svájci otthonában, a Zürich közelében fekvő Küsnachtban. Pár felejthetetlen dalát itt hallgathatja meg.

Tina Turner Forrás: AFP/Monica Davey
Ryan O'Neal Forrás: Photo by Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP

2023-ban búcsúztunk a Love Story, a Barry Lyndon, a Papírhold és más filmek Oscar-jelölt színészétől, Ryan O'Nealtől is, aki decemberben halt meg 82 évesen. Az ő legemlékezetesebb szerepeiből itt talál egy galériát.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!