Nagyon rossz hír érkezett a rákbeteg Katalin hercegnéről

Katalin hercegné
Katalin hercegné
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Rossz hír érkezett a rákbeteg Katalin hercegnéről, III. Károllyal ellentétben nem vett részt a hagyományos húsvéti misén.
Vágólapra másolva!

Több brit lap beszámolt arról, hogy Katalin hercegné nem volt ott a húsvétvasárnapi misén, amelyen a brit királyi család tagjai hagyományosan a windsori Szent György-kápolnában vesznek részt.

Mint írtuk, Katalin hercegné hasi műtétje után, március 22-én jelentette be egy videoüzenetben, hogy rákos beteg, vélhetően jelenleg is zajló megelőző kemoterápiás kezelése miatt nem jelent meg a misén. 

Kamilla királyné és III. Károly király elhagyják a windsori Szent György-kápolnát a húsvétvasárnapi mise után
Kamilla királyné és III. Károly király elhagyják a windsori Szent György-kápolnát a húsvétvasárnapi mise után
Fotó: Photo by JUSTIN TALLIS / AFP / Photo by JUSTIN TALLIS / AFP

A hercegné betegségéről Harry herceg és Meghan Markle mellett megszólalt korábban a szintén rákkal diagnosztizált III. Károly is, aki menyével ellentétben részt vett a húsvéti misén – írja például a Telegraph. 

A lap szerint a 75 éves király a szertartáson a felesége, Kamilla királyné mellett ült, elkülönülve a gyülekezettől, utána viszont üdvözölte a tömeget.

III. Károly február elején jelentette be, hogy rákkal küzd, később kiderült, hogy a prosztatájával van baj. A bejelentés óta ez volt az első nyilvános szereplése: bár egy előre felvett húsvéti beszédet már csütörtökön lejátszottak tőle, a vasárnapi istentiszteleten jelent meg két hónap után.