Autóbaleset miatt perlik Sharon Stone-t

Berlinale 2024 Sharon Stone
Sharon Stone a 2024-es berlini filmfesztiválon
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
Beperelték Sharon Stone-t, miután tavaly közlekedési balesetet okozott, egy nő meg is sérült miatta.
Vágólapra másolva!

Beperelték Sharon Stone-t egy autóbaleset miatt, amelyet a felperes szerint ő okozott tavaly nyáron. Az Amanda Godepski nevű nő a Los Angeles-i legfelsőbb bírósághoz fordult, az őt ért anyagi kár és személyi sérülés miatt 35 ezer dollárt (közel 13 millió forintot) követel az Oscar-jelölt színésznőtől.

Sharon Stone 2023 júniusában ment neki az autójával Amanda Godepski kocsijának Los Angelesben,

a 101-es autópálya egyik lehajtójánál. A bírósági dokumentum szerint a színésznő "gondatlanul birtokolt, üzemeltetett, vezetett, irányított és karbantartott egy járművet", ez okozta a karambolt.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy Stone állítólag túl gyorsan vezetett a forgalmi viszonyokhoz képest, majd veszélyes kanyarodási manőverrel átsodródott abba a sávba, amelyben Godepski autója közlekedett – amivel hármat is megszegett a kaliforniai közlekedési szabályok közül.

Nem először áll bíróság elé

Sharon Stone egyelőre nem kommentálta a keresetet, de nem először áll bíróság elé: 2012-ben egykori alkalmazottja, a gyerekei nevelőnője perelte be a munkaügyi törvények megsértése és rasszista megjegyzések miatt, egy évvel később azonban sikerült peren kívül megegyezniük.

Stone emellett drámai jogi vitát folytatott volt férjével, Phil Bronsteinnel közösen örökbe fogadott fiuk, a ma már 23 éves Roan felügyeleti jogáért is, amelyet végül az Elemi ösztönben játszott szerepe miatt veszített el – legalábbis így beszélt később a bírósági döntésről.

Mint ismert, a színésznő az Elemi ösztönben bugyi nélkül tűnt fel egy rendőrségi kihallgatási jelenetben, ami aztán a filmtörténet legtöbbször visszanézett képsora lett, annak idején milliónyian próbálták kikockázni, megállapítani, hogy a színésznőn valóban nincs-e bugyi. A teljes igazságot maga Stone is csak 2021-es önéletrajzi könyvében árulta el, erről itt olvashat.

Miben láthattuk mostanában Sharon Stone-t?

A színésznőről még tavaly, 65 évesen is készült eszméletlenül erotikus címlapfotó, de egyébként súlyos beteg: több mint húsz évvel ezelőtti stroke-ja utóhatásaival küzd, komoly szabályokat kell betartania, hogy ne kerüljön újra életveszélybe

"Rokkant vagyok, és emiatt nem alkalmaznak gyakran" – mondta 2023-ban, amikor csak a Saturday Night Live-ban és Rita Ora egyik videoklipjében szerepelt, más újabb munkája azóta sem volt. Legutóbbi játékfilmje a 2022-es Beauty volt, de abban az évben például A légikísérő három epizódjában is feltűnt.