Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

Alec Baldwin's trial over 'Rust' fatal shooting
Alec Baldwin a Rust forgatásán
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Alec Baldwint elkezdte filmezni egy kávézóban egy nő, a színésznek azonban hamar elfogyott a türelme.
Vágólapra másolva!

"A fehér ördög, Alec Baldwin megtámadott engem, miközben kávét akartam venni" – ezzel a kísérőszöveggel jelent meg egy videó a korábbi Twitteren, vagyis az X-en. A felvételen valóban Alec Baldwin látható egy kávézóban, és az is kiderül, hogy komoly jelenetsorok előzték meg azt, hogy az operatőrét agyonlövő Baldwin elveszítette a fejét.

"Miért ölted meg azt a nőt? Megölted, és nem vagy börtönben? Semmi börtön, Alec? Ártatlan embereket juttatsz börtönbe!" – kezdte a nő, majd másik témára váltott, és azt követelte a színésztől, hogy álljon ki a független Palesztina mellett.

Baldwin a felvétel elején még telefonált, aztán pedig az ajtóba állt, és eleinte megpróbálta kitessékelni a nőt a kávézóból. A nő nem hagyta magát, a kávézó alkalmazottjának is odaszólt: "Tudod, hogy ő egy bűnöző. Tudod, hogy egy kib*szott bűnöző" – mondta. 

Alec Baldwinnak egy idő után elfogyott a türelme, és kiverte a nő kezéből a telefont, amivel az egész szituációt rögzítette.

Alec Baldwin embert ölt

Mint ismert, Alec Baldwin 2021-ben az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatásán megölte Halyna Hutchins operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt, miután elsütött egy kellékfegyvert. 

Baldwin először peren kívül megegyezett Hutchins családjával, később mégis gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták. Az esküdtszék gondatlanságból elkövetett emberölésért már elítélte a film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet, akit le is tartóztattak. Alec Baldwinnak júliusban kell majd bíróság elé állnia. 

Baldwin korábban úgy vallott, hogy nem ő sütötte el a fegyvert, de az új-mexikói ügyészség szerint ez hazugság. 

A fegyver csak úgy sülhetett el, hogy azt valaki elsütötte, azaz meghúzta a ravaszt.

A színész ugyanis eddig azt állította, a 2021. október 21-én a kezébe adott, Colt típusú pisztoly magától sült el, mert a fegyver nem működött rendesen" – tett vallomást az FBI fegyverszakértője, Lucien Haag.

Az új-mexikói állam ügyészei is Baldwin bűnössége mellett érveltek: felhívták rá a figyelmet, hogy a szemtanúk beszámolója alapján a színész figyelmetlen volt a lőfegyver-kiképzés közben, gyakran ordibált és káromkodott, így nem lehet véletlen, hogy az ő kezében sült el a fegyver. 

Egyáltalán nem tudott uralkodni saját érzelmein, és nem törődött azzal, hogy viselkedése hogyan hat a körülötte lévőkre.

Pontosan az ilyen magatartások miatt történnek a balesetek" – olvasható a bírósági dokumentumban.