Húsz év után vesztette el társát Vincze Lilla

Vincze Lilla
Fotó: MTVA
Vágólapra másolva!
Ha éppen nem a színpadon van, Vincze Lilla legszívesebben természetjárással és kutyákkal tölti idejét. Az eMeRTon-díjas énekes a Ridikül vendégeként mesélt arról, hogy amióta elveszítette 20 éves kis spiccét, úgy döntött, nem tart több saját kutyát.
Vágólapra másolva!

A természet és az állatok iránti rajongásáról is híres Vincze Lilla, a Napoleon Boulevard énekesnője. Gyerekkora óta meghatározó az életében a kutyatartás, több németjuhász gazdája volt és máig támogatja a fajta mentését. Az eMeRTon-díjas előadó a Ridikül című műsorban beszélt arról, miért tartja fontosnak az állattartást.

„Mindig voltak állataim, kutyák és macskák is. A német juhászkutyáimat versenyeztettem is. Úgy tapasztaltam, hogy ha játékos módon fejlesztünk egy állatot, az neki és a gazdájának is jó. Sok emberi kapcsolatot köszönhetek annak, hogy gazdi lettem, és még ennél is több tanítást a kutyusaimnak. Úgy érzem, ők képesek jobb emberré tenni bennünket” – hangsúlyozta a Duna beszélgetőműsorának vendégeként Vincze Lilla.

Hozzátette, hogy legutolsó társállata, egy kis spicc volt, aki még a koncertjeire is elkísérte őt. Húsz évet tölthettek együtt, és amikor elveszítette, úgy érezte, egy darabig biztosan nem fogad magához állatot. Jelenleg egy Balatonon élő barátja pumijának a „keresztanyja”, akire időnként vigyáz és trükköket tanít neki. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig újranézhetők a korábbi adások