Meglepő bejelentést tett Miklósa Erika

Miklósa
Miklósa Erika
Vágólapra másolva!
A Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő váratlan bejelentést tett a karrierjéről és a jövőbeli terveiről.
Vágólapra másolva!

Miklósa Erika is részt vett a 11. Televíziós Újságírók Díjátadóján, ahol meglepő dolgot mondott a jövőbeli terveivel kapcsolatban. Az operaénekesnő visszavonulását tervezi, és ő úgy gondolja, hogy jó oka van arra, hogy megtegye ezt a lépést.

"Egy új szakasz kezdődött az életemben tavaly, a tanítás és a mentorálás felé kacsintottam, de kacsingatok tulajdonképpen már évek óta. Most pedig már kirajzolódni látszik, hogy ez az életutam. Ha lehet ilyet mondani, az ember egészségesen akar majd egyszer elbúcsúzni a színpadtól, és ez egy nagyon jó jövőkép lehet. Illetve jelen már. A tapasztalatátadás" - kezdte az indoklást Miklósa Erika.

Azt gondolom, hogy fontos, hogy az ember szolgálatára legyen a jövő generációjának. A fiataloké a jövő.

És ebben oroszlánrésze van azoknak, nekünk, akik nagyon sok tapasztalatot szereztek. Úgy gondolom, hogy nagyon nagy szükség van ma ránk. Szerintem a fiatalok el vannak bizonytalanodva, kell nekik az útmutatás, az irányba helyezés. Én abszolút ennek a szolgálatában vagyok és leszek" - mondta a művész, aki szeretne segíteni az újabb tehetségeknek az által, hogy a tapasztalata átadására koncentrál a jövőben. 

Az operaénekesnő azt is elárulta, hogy már nem vágyik a színpadra úgy mint rég, ez is egy jel volt számára a döntése meghozatalában.

Nem búcsúzkodom, de szerintem, ha egészségesen gondolkodik valaki, akkor nem hiszi azt, hogy ő örökké a színpadon fog létezni.

Én szeretnék úgy megmaradni a színpadon emlékként, akire jó volt ránézni, akit jó volt hallgatni. És hát… 35 évig annyit voltam színpadon, hogy én már nem erre vágyom. Az a vágyam, vagyis úgy látom magam a jövőben, hogy fiatalokkal vagyok körülvéve, dolgozunk, ütjük a vasat... És nagyon tetszik ez a kép" - zárta gondolatait a Borsnak Miklósa Erika.