Váratlan hír érkezett az áramlopásért elítélt Lagzi Lajcsiról

Vágólapra másolva!
A vártnál sokkal korábban szabadulhat, már pár hónapon belül otthonában lehet Lagzi Lajcsi. Legalábbis ezt állítja az ügyvédje. Senki más.
Vágólapra másolva!

Április 26-án lesz egy éve, hogy Lagzi Lajcsi megkezdte a 3 év hat hónapos börtönbüntetését. A zenész eredetileg Baracskára vonult be, de már aznap átvitték a berettyóújfalui börtönkórházba, ahol azóta is tartózkodik. Lagzi Lajcsi állandó orvosi felügyelet alatt van. A hírek szerint pár hónapon belül viszont elhagyhatja a börtönkórházat, és reintegrációs őrizetbe vonulhat, hogy a saját otthonában töltse le a fennmaradt büntetési idejét. 

Mint korábban írtuk, ügyvédje több kérvényt nyújtott be a bírósághoz annak érdekében, hogy házi őrizetbe (reintegrációs őrizetbe) kerüljön, a kérvényeit eddig azonban elutasították. Az év elején azonban változás történt, a trombitás jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy Lajcsi maradéktalanul megfelel minden törvényi követelménynek, így hamarosan megkaphatja a kért kedvezményt - ennek ellenére is folyamatosan panaszkodik.

Csontos Zsolt elmondta, hogy Lajcsi, ha minden jól megy, akkor a nyár végén már az otthonában lehet. 

Ügyfelem kifejezetten jó hangulatban van, ami nem csoda, hiszen már látja a lelki szemei előtt a bezártság végét

– nyilatkozta a Borsnak a jogi képviselő. 

"Fizikailag sem romlott az állapota, inkább stagnált, nem fogyott többet, beállt a súlya. Összességében azt tudom mondani, hogy lelkileg jó van, várja már a nyarat. A reménykedésre pedig minden oka meg van, hiszen maradéktalanul megfelel a követelményeknek, így bátran bízhat abban, hogy reintegrációs őrizetbe helyezik" - tette hozzá. A korábbi szabadulást a trombitás ügyvédjén kívül eddig senki más nem erősítette meg.