A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hihetetlen hírt osztott meg Kis Grófo édesapja sírjának kirablásáról

Kis Grófo
Vágólapra másolva!
Még áprilisban törték fel Kis Grófo édesapjának, Kozák Lászlónak a sírját, amit megrongáltak, a tettesek pedig a gránitból készült vázákat el is lopták. Az ügyben a rendőrség nyomozott, most azonban a zenész újabb fejleményeket árult el.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, április 6-án derült ki, hogy valakik jártak Grófo, Kozák László sírjánál, állítólag értékeket keresve. "Óriási fájdalom ért ma engem és családomat. A mai napon családtagom hívott fel telefonon, hogy drága, szeretett édesapám sírját eddig ismeretlen elkövetők megrongálták. A hír hallatán azonnal indultam Szolnokra, ahol megdöbbentő látvány fogadott. Édesapám sírhelyét felfeszítették, vélhetően értéktárgyak után kutatva" - írta korábban a Kis Grófoként ismert muzsikus.

A zenész fia bízott a hatóságokban, hogy hamar kézre kerítik az elkövetőt vagy elkövetőket, de úgy gondolta maga is tesz biztonsági intézkedéseket. Terve szerint napelemmel működő térfigyelő kamerákkal veteti körül a sírt, hogy hasonló esetben a sírrablók azonosíthatók legyenek. Az is kiderült, hogy a sírból a rablók nem tudtak értékeket elvinni, mindössze a gránitból készült vázákat vitték el.

Mindezek ellenére azonban Kis Grófo nemrég egy szomorú hírt osztott meg az ügy kapcsán:

Megszüntették a nyomozást, nem keresik tovább az elkövetőket.

A helyszínről vettek DNS-mintákat, azokat természetesen feltöltötték az adatbázisba, így ha az elkövetők valahol máshol feltűnnek, azonnal beazonosíthatók lesznek, de ez még a jövő zenéje. A mi történetünk itt szerintem egy jó darabig véget ért. 

Édesapám sírját jelenleg kamerarendszer védi, illetve a temetőgondnok is éberen figyel. 

Ennyit tehetünk. És reménykedünk, hogy többé nem fordul elő ilyen" - mesélte a Borsnak.

Nyomravezetői díjat is felajánlottak

Kozák István, Kis Grófo testvére kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít a nyomozásban. Későbbi posztjában már arról írt, hogy kapott egy hangüzenetet, amelyben közölték vele, ki az elkövető. "Érdekes, hogy ez az illető sajnos valamiért haragszik rám, bár szerintem nincs rá indoka. Ahogy kiérkeztem Kanadába, érdekes módon pont akkor törték fel a sírt, és be is akartak törni hozzám! Bízom a hatóságban, hogy ezt az ügyet kéz alá veszik! Egyébként mindent tudok - neked üzenem, aki csinálta, csak jelzem!" - írta posztjában.

A Tények.hu szerint a banda néhány tagját sikerült elkapnia a rendőrségnek, a bűncselekményt elkövető személyt viszont továbbra is keresik. Kis Grófo testvére az újabb felvételen megfenyegette az elkövetőket, és jelezte, hogy hazatér Kanadából. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!