Testen kívüli szívvel született egy brit csecsemő

Vágólapra másolva!
Egy angol kislány a vártnál hat héttel korábban jött a világra egy olyan születési rendellenességgel, amely a legtapasztaltabb orvosokat is elképesztette.
Vágólapra másolva!

Charli Southern az ectopia cordis nevű igen ritka genetikai betegséggel született a Royal Brisbane and Women's Kórházban másfél hónappal ezelőtt. A betegségre jellemző, hogy a mellkas a fejlődés korai szakaszában nem képes normálisan összezáródni a szív előtt.

A rendkívül súlyos elégtelenség ellenére a kislány életben van, noha az orvosok azt jósolták, hogy egy a 2 millióhoz az esélye a túlélésre - írja a BBC. Ennek ellenére két sikeres operáció után állapota stabilizálódott, és úgy tűnik, napról napra nőnek az esélyei egy normális, egészséges életre. A műtétek során sikerült a megfelelő helyre helyezni a szívet, és egy különleges eljárással elzárni a mellkasi hasadékot.

Szakértők szerint ez már önmagában is csoda, nem beszélve arról, hogy az újszülöttnek emellett veseelégtelenséggel és egy rendkívül súlyos mellkasi fertőzéssel is szembe kellett néznie. Charli már önállóan lélegzik és táplálkozik, súlya pedig egy egészséges csecsemőhöz hasonlóan gyarapodik. Mindazonáltal még számos műtét vár rá, amelyekkel a mellkas csontjait próbálják helyreállítani.