Az elmúlt ötven évben elképesztő mennyiségű tudományos eredmény születésének lehettünk tanúi. Ezek a felfedezések jelentős hatással voltak ránk, és megváltoztatták a saját magunkról, a világról és a benne elfoglalt helyünkről alkotott képünket. De mit tartogat számunkra a jövő?

A következő 50 év a világ legragyogóbb tudósait sorakoztatja fel, hogy megvitassák a tudomány fél évszázadnyi jövőjét és annak következményeit.

Milyen hatással lesz ránk a tudomány fejlődése? Milyen felfedezésekre és eseményekre számíthatunk az egyes tudományterületeken, és milyen hatással lesznek ezek más tudományterületekre? Melyik várakozásunk fog teljesülni, és melyik nem? Hogyan gondolkodnak a tudósok ötven év múlva?

A szakmai és a laikus közönséghez egyaránt szóló könyv lebilincselő, sőt néha merész eszmefuttatásokat tartalmaz a lehető legkülönbözőbb témákról, a fertőző betegségektől és a depressziótól kezdve a mesterséges intelligencián át az elméleti fizikáig, matematikáig és a Földön kívüli élet kereséséig. A következő 50 év elméleti és gyakorlati szempontból is szemügyre veszi a jövőt, és megvizsgálja az eljövendő, különös, új világ társadalmi és politikai következményeit is.

A szerzők: Lee Smolin - Martin Rees - Ian Stewart - Brian Goodwin - Marc D. Hauser - Alison Gopnik - Paul Bloom - Geoffrey Miller - Csíkszentmihályi Mihály - Robert M. Sapolsky - Steven Strogatz - Stuart Kauffman - Richard Dawkins - Paul Davies - John H. Holland - Rodney Brooks - Peter Atkins - Roger C. Shank - Jaron Lanier - David Gelernter - Joseph Ledoux - Judith Rich Harris - Samuel Barondes - Nancy Etcoff - Paul W. Ewald