Magyar fotók vöröslő napkeltéről és napnyugtáról

Vágólapra másolva!
Megkaptuk az első hazai fotókat, amelyeken feltehetőleg az izlandi vulkánkitörés hatása látható a horizont közelében lévő Nap környezetében.
Vágólapra másolva!

vasárnap, 11.48

Újabb nagyon szép képek, már 31 felvétel. Köszönjük mindenkinek! Péntek óta közel félezer új követőnk lett, most 1200 körül vagyunk!

http://www.facebook.com/pages/origo-Tudomany/274886867487?ref=nf

Szombat, 22.25

Újabb fotók érkeztek Facebook oldalunkra, gyönyörű napnyugtákról, már 19 kép van fent. Köszönjük!

Képek Facebook oldalunkon:
http://www.facebook.com/pages/origo-Tudomany/274886867487?ref=nf

Új képek vannak az Időkép.hu oldalán is: http://www.idokep.hu/?oldal=live

Időjárás rovatunk legutóbbi cikke itt.

Szombat reggeli információk:

A Tudomány rovat Facebook oldalára elsőként küldött képeket Kiszely András nevű kedves rajongónk, amely április 17-én mutatja a kelő Napot a budai Hármashatár-hegyről. Íme az egyik kép:

Forrás: Kiszely András

Napfelkelte 2010. április 17-én Budapest felett. A képet Kiszely András készítette a Hármashatár-hegyen, Pentax K10D vázzal, Sigma 100-300 objektívvel

A képeken látható, szokatlanul vörös ég feltehetően az izlandi vulkánkitörés poranyagának köszönhető. Ez ugyanis időközben megérkezett fölénk, hatása tehát már napkeltekor is érzékelhető volt.

Az Időkép.hu friss információi szerint az előrejelzések szerint szombaton több-kevesebb felhő előfordulhat, ám valószínűleg megfigyelhető lesz az ég enyhe elszürkülése. A por várhatóan nem keveredik le az alsó légkörbe, hamuhullásra sem számíthatunk. A 7-8 kilométer magasan lévő hamu vasárnap este távozhat.

Képek Facebook oldalunkon:
http://www.facebook.com/pages/origo-Tudomany/274886867487?ref=nf

Várjuk az újabb szép képeket, a mai napnyugtáról is!