Komplett darázsvárost pusztított el egy garázsban egy amerikai rovarirtó. A szakember szerint az ilyen nagyságú fészkek nagyon ritkák.

A darázsfészkek készítése során a darazsak a növényi rostokat pépessé rágcsálják, majd összeragasztják, a kreálmány pedig kemény, pergamenszerű anyaggá szilárdul. Ebből az anyagból könnyű szerkezetű fészket lehet készíteni, ami néha egészen impozáns méretűre sikerül. Egy ilyen, rendkívül hatalmas darázsvárost számolt fel nemrégiben egy lousianai rovarirtó munkás, Jude Verret, a nem mindennapi mutatványt videón is megörökítette.

A csípős, agresszív rovarok egy garázsba költöztek be, és nem vették jó néven, hogy a szakember ki akarja „lakoltatni" őket kényelmes búvóhelyükről: alig 30 másodperc alatt teljesen ellepték a férfit, a támadás félelmetes zaját a GoPro kamera is rögzítette.

Verret szerint a garázst megszálló darazsak a Vespula squamosa fajba tartoztak, ezek 1,3 centisre nőnek és alapvetően az USA déli államaiban fordulnak elő. Arról is nevezetesek, hogy a sokak által ismert lódarázsénál (Vespa crabro) jóval nagyobb fészkek építésére képesek.

Szerencsére Verretet egyetlen darázscsípés sem érte, sértetlenül úszta meg a kalandot. Öt-hat csípés minden bizonnyal a kórházba küldött volna" – írta a szakember a YouTube-on.

 (Science Alert)