Rendbe teszi egy régen lezáratlan ügyét a németországi Bönnigheim, amelynek polgármestere szombaton átadja a megérdemelt jutalmat egy 1835-ben elkövetett gyilkosság nyomravezetője amerikai leszármazottainak.

Több mint egy évszázadot kellett várni

Az ezereurós jutalmat a Washington közeli Gaithersburg könyvfesztiválján adják át Frederick Rupp leszármazottainak, a férfi egy évvel a gyilkosság után vándorolt ki az Egyesült Államokba. Bár Rupp átadta a bizonyítékot, amelynek segítségével azonosították a gyilkost, jutalmát soha nem kapta meg - mondta Ann Marie Ackermann, aki könyvet írt az esetről.

Több mint 180 után átadják a nyomravezetői díjatForrás: Twitter

A férfi ráadásul kénytelen volt elhagyni a várost, mivel rávetült a gyanú árnyéka.

"A város kétszeresen hibázott. Elüldözte az országból, és soha nem fizette ki az őt megillető jutalmat" - hangoztatta az írónő.

A nyomravezető került gyanúba

A jutalom szombati átadásával Bönnigheim kollektív lelkiismerete tiszta lesz, bár a baden-württembergi polgármester szerint a nyolcezres lélekszámú városka lakosai nem nagyon voltak tudatában a lezáratlan ügynek.

Kornelius Bamberger elmondta, hogy a gyilkosság híre annak idején megdöbbentette a várost, amely pokollá tette Rupp életét,

amikor meggyanúsították őt.

Tudjuk, hogy nem ő követte el a gyilkosságot - nyilatkozta Bönnigheim polgármestereForrás: Twitter

"Tudjuk, hogy nem ő követte el" - hangsúlyozta a polgármester.A bizonyítékot, amely végül segített megoldani az ügyet, 1872-ben, majd 40 évvel a bűnügy elkövetése után juttatta el Rupp az illetékeseknek. Egy ügyész hitelesítette azt, majd lezárta az ügyet - mondta Ackermann.