Da Vinci híres festményén rejtette el a világvége dátumát

2019.05.08. 14:23

Egy művészettörténész szerint Leonardo da Vinci egyik világhírű festményén, Az utolsó vacsorán rejtette el a világvége dátumát.

A szakértő, Sabrina Sforza Galitzia számos Da Vincitől származó kéziratot áttanulmányozott, ezek alapján bukkant a festményen szereplő rejtett üzenetre. Az információt a központi ablak feletti rész rejti matematikai és asztrológiai kód formájában.

Eszerint a világvége 4006. március 21-én fog elkezdődni, és ugyanezen év november 1-jén fog véget érni. Galitzia szerint a rejtvényből az is kiolvasható, hogy a pusztulás egy világméretű árvíz formájában fogja sújtani az emberiséget. A kataklizma ugyanakkor nem jelenti minden élőlény pusztulását, sőt, akárcsak a bibliai özönvíz idején, most is lesznek túlélők, akik újraindítják a történelem menetét.

Forrás: Wikimedia Commons

Az igazi világvége még nagyon messze van

Egy 2015-ben közölt brit felmérés szerint a szigetország lakóinak 23 százaléka van meggyőződve arról, hogy fajunk bukása még a mi életünkben bekövetkezik. A közvélemény nagy része úgy véli, a vég nukleáris háború formájában fog bekövetkezni, míg mások inkább a mesterséges intelligenciától tartanak. Meglepő, de viszonylag kevés brit (3 százalék) hiszi, hogy a végítélet a Bibliában olvasottak szerint fog lezajlani.

Ha nem is a közeljövőben, a Földnek mindenféleképpen vége lesz egyszer. Napunk 5 milliárd év múlva fogy ki üzemanyagából, felfúvódásával elemészti a Naprendszer több bolygóját, köztük a Földet is. Hawking szerint ezt a véget csak úgy kerülhetjük el, ha más, távolabb lévő bolygókat kolonizálunk.

(Medical Daily)